Caută
Close this search box.

Prima zi de Paște: ”A doua Înviere” sau „Învierea Mică”. Începe Săptămână luminată

După slujba de Înviere, credincioșii ortodocși au mers și dumincă la biserică pentru Învierea Mică. La Iași, la Catedrala Mitropolitană, la București la Catedrala Patriarhală, dar și în alte locuri din țară, lăcașurile de cult s-a umplut din nou de oameni dornici să se bucure de sărbătoare.

Ieșenii au mers la prânz la Catedrala mitropolitană că să asiste la a Doua Înviere. Este vecernia sfintei Învieri, o slujba în care preoții citesc Evanghelia în mai multe limbi, cu înțelesuri pentru toți

Pentru credincioși, a doua Înviere a fost încă un prilej de rugăciune în biserică și de bucurie împărtășită cu cei dragi.

În București, mulți dintre cei care au asistat azi noapte la slujba oficiată de Preafericitul Daniel s-au întors la Catedrala Patriahală pentru vecernia Sfintei Învieri.

De azi începe Săptămână luminată, în care se fac slujbe speciale, care se țin cu ușile împărătești larg deschise, astfel încât toți credincioșii să poată privi în altar.

The post Prima zi de Paște: ”A doua Înviere” sau „Învierea Mică”. Începe Săptămână luminată appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri