Caută
Close this search box.

Primii piloți de F-16 ucraineni sunt gata să intre în luptă. Pregătirile au durat mai mult decât s-a estimat inițial

Primii piloţi ucraineni de F-16 sunt gata să intre în luptă. Cel mai probabil Kievul va putea folosi avioanele donate de Occident în a două jumătate a acestui an. Pregătirile au durat mai mult decât s-a estimat inițial deoarece ucrainenii, piloți sau tehnicieni, au fost nevoiți să învețe, în primul rând, limba engleză. Iar infrastructura bazelor aeriene ale Kievului a avut și ea nevoie de îmbunătățiri.

Danemarca face parte din Coalitia care ajută Ucraina să opereze avioanele F-16. Danezii nu doar că au donat aparate, dar au și pregătit piloți ucraineni în baza Skrydstrup. După luni de antrenament, ofițerii ucraineni sunt acum gata de lupta cu un avion de generația a patra.

,,MOONFISH” – pilot ucrainean de F-16: Da, este cu adevărat un avion cu reacție distractiv în zbor. Nu spun că MiG-ul cu care am zburat anterior era plictisitor, dar F-16 este cu siguranță mai agil. Studiem mult, zburăm mult, ne pregătim pentru misiuni. Forțele Aeriene Regale Daneze și-au asumat o responsabilitate uriașă pentru îndeplinirea acestei misiuni și îmi pot doar imagina cât de greu este pentru ei să ne antreneze, insa ne sprijina permanent.

Ucraina va primi aparate F-16 donate de Danemarca, Olanda, Belgia si Norvegia. Acestea vor inlocui avioanele Mig-29 si Su-27.

JAN DAM – şeful Forţelor Aeriene Regale Daneze: F-16 a fost actualizat de mai multe ori și, de fapt, este o aeronavă foarte, foarte modernă. Nu este mai prejos decât cele mai bune avioane de vânătoare occidentale. Sunt sigur că Forțele Aeriene Ucrainene vor beneficia de asta. Au primit de la noi un avion foarte modern.

Și România face parte din Coaliția care ajută Ucraina să treacă la F-16. La Centrul European de pregătire de la Fetești, deschis cu ajutorul Olandei și al companiei Lockheed Martin, se vor pregăti în viitorul apropiat și piloti ucraneni. Deocamdată aici se antrenează 7 români, foști piloți de Mig 21 Lancer.

The post Primii piloți de F-16 ucraineni sunt gata să intre în luptă. Pregătirile au durat mai mult decât s-a estimat inițial appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri