Caută
Close this search box.

Recep Erdogan a suspendat orice legătură comercială cu Israelul

Recep Erdogan a suspendat orice legătură comercială cu Israelul

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul, anunţată cu o zi înainte, vizează să „forţeze” ţara să accepte un armistiţiu în Fâşia Gaza, relatează AFP.

„Am luat anumite măsuri pentru a forţa Israelul să accepte un armistiţiu şi să crească volumul ajutorului umanitar care intră (în Gaza)”, a declarat preşedintele turc în prezenţa unor oameni de afaceri la Istanbul. „Vom monitoriza consecinţele măsurii pe care am luat-o în cooperare (…) cu mediile noastre de afaceri”, a adăugat el, conform TVRInfo.

Turcia a suspendat joi relaţiile sale comerciale cu Israelul, după ce a restrâns deja exporturile către această ţară în aprilie, ca răspuns la războiul din Fâşia Gaza, a anunţat ministerul turc al Comerţului.

Ca răspuns la războiul din Fâşia Gaza şi a furiei crescânde a populaţiei turce împotriva menţinerii relaţiilor comerciale cu Israelul, Turcia a restrâns la începutul lui aprilie exportul către Israel a numeroase bunuri, printre care produse din oţel, fier şi aluminiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri