Caută
Close this search box.

România vrea să intre în clubul F-35, cel mai performant avion de generația a cincea

România ar putea fi a nouăsprezecea țară membră a clubului F-35, cel mai performant avion de generația a cincea. Guvernele de la București și Washington poartă discuții pe această temă.

Ministrul român al Apărării a declarat recent că un contract pentru cumpărarea acestor avioane de ultima generație va fi semnat în acest an. La invitația producătorului Lockheed Martin, Adelin Petrișor a vizitat fabrica unde se asamblează F35, în Statele Unite:

”În zona de testare a avioanelor F35, în fabrică din Fort Worth Texas, lucrează peste 17 000 de oameni, care fac 156 de avioane. Sunt în lume peste 190 de avioane de generația 5 și au strâns peste 820 000 de ore de zbor.

Sunt 18 țări în program și vor să între Grecia și România. Parlamentul a aprobat deja un program de 6,5 miliarde de dolari, adică 32 de avioane plus antrenament, armament, pregătire mecanici, pachet integrat, Există și a doau parte, adică 16 aparate în plus. În 2040 România ar putea avea trei escadrile de F35.”

The post România vrea să intre în clubul F-35, cel mai performant avion de generația a cincea appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri