Caută
Close this search box.

Schimbări de regulament în Parlamentul European. Se modifică protocoalele de securitate, sistemele informatice, consolidate

Scandalul spionajului a dus la schimbări ale regulamentului din Parlamentul European. Noile modificări vor include măsuri mai drastice de verificare a persoanelor care lucrează în instituție. Se modifică şi protocoalele de securitate, iar sistemele informatice vor fi consolidate.

Parlamentul European a modificat regulamentul intern astfel încât tentativele de spionaj ale ruşilor şi chinezilor să fie blocate.

Acum, europarlamentarii și echipele lor trebuie să-și declare întâlnirile și contactele pe care le au. Amendamentele propuse trebuie să fie asumate mult mai transparent pentru a fi clar că nu provin din afara Parlamentului European.

Analiştii spun că aceste acţiuni nu sunt suficiente.

Infiltrările rusești nu se limitează doar la spionaj și la atragerea europarlamentarilor în favoarea Kremlinului, ci se extind și către manipularea opiniei publice.

Rețelele de socializare și site-urile de știri false sunt folosite ca instrumente principale pentru a răspândi dezinformare și a submina încrederea în instituțiile europene.

Pe lângă aceste filtre, în final, cei care nu vor respecta noile reguli, inclusiv politicienii, riscă să meargă la închisoare.

În contextul viitoarelor alegeri europene, preocupările privind dezinformarea și propaganda rusă sunt în creștere pe continent.

Recent, autoritățile din Cehia au descoperit o rețea a propagandei ruse care viza influențarea alegerilor pentru Parlamentul European.

Imediat, Belgia a demarat o anchetă oficiala.

The post Schimbări de regulament în Parlamentul European. Se modifică protocoalele de securitate, sistemele informatice, consolidate appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri