Caută
Close this search box.

Situație problematică pe frontul ucrainean. Armata rusă afirmă că a preluat controlul asupra unei noi localităţi în apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei

Armata rusă a afirmat duminică că a cucerit o nouă localitate în estul Ucrainei, Oceretino, nou semn al presiunii forţelor Moscovei asupra armatei ucrainene, relatează France Presse şi Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat că soldaţii săi „au eliberat în întregime” această localitate din regiunea Doneţk, situată la nord-vest de Avdiivka, oraş căzut în mâinile ruşilor în februarie.

Satul, care se află la nord-vest de fostul bastion ucrainean Avdiivka, avea o populaţie de aproximativ 3.000 de locuitori înainte de război.

În ultimele luni, Moscova revendică cu regularitate preluarea sub control a unor mici localităţi din zonă. Joi, armata sa afirmase că a ocupat Berdîci, tot lângă Avdiivka.

Armata ucraineană este în defensivă după eşecul contraofensivei sale din vara trecută.

Rusia are iniţiativa în faţa unui adversar care reuşeşte cu greu să recruteze noi soldaţi şi se confruntă cu o lentoare a ajutorului occidental.

Reluarea asistenţei militare americane, după validarea la sfârşitul lunii aprilie a unui plan de 61 miliarde de dolari ca ajutor Kievului, ar urma să permită Ucrainei să-şi consolideze forţele şi să încerce să stabilizeze frontul, în special în est, în zonele Ceasiv Iar şi Avdiivka.

CITEȘTE ȘI: Atac rusesc la Harkov. Interceptarea dronelor Shahed a fost urmată de incendii

Kievul este de altfel în dificultate întrucât îi lipsesc şi mijloace de apărare antiaeriană, ceea ce a permis ruşilor să bombardeze infrastructuri esenţiale, în special reţeaua electrică şi căile feroviare.

Comandantul şef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a recunoscut recent că situaţia pe front s-a „deteriorat”.

CITEȘTE ȘI: Forţele ucrainene au doborât un bombardier rus Su-25 deasupra regiunii Doneţk, afirmă Zelenski

Ucraina se teme că Rusia ar putea lansa o ofensivă şi mai puternică în săptămânile următoare, notează AFP, citată de Agerpres.

The post Situație problematică pe frontul ucrainean. Armata rusă afirmă că a preluat controlul asupra unei noi localităţi în apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri