Caută
Close this search box.

Transmisiunile Al Jazeera au fost blocate în Israel

Israelul a închis filiala postului de televiziune Al Jazeera din această țară. Decizia a fost luată în guvern și pusă în aplicare imediat. Toate transmisiunile Al Jazeera au fost blocate pe teritoriul israelian. Șeful stației de televiziune din Israel și teritoriile palestiniene a catalogat decizia drept una periculoasă și motivată politic.

Premierul Netanyahu a acuzat postul cu finantare din Qatar de incitare la ură. Al Jazeera are o largă difuzare a emisiunilor sale în lumea arabă și a relatat despre situația catastrofală din teritoriile palestiniene și despre operatiunile militare din Gaza, criticând acțiuni ale Israelului.

Al Jazeera a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi adus atingere securității Israelului și a precizat că își rezervă dreptul de urma toate demersurile legale.

BENJAMIN NETANYAHU – premierul Israelului Relatările: Al Jazeera au afectat securitatea Israelului și au incitat împotriva soldaților IDF. Este timpul să expulzăm Shofarul Hamas (n.r. mesagerul propagandei Hamas) din statul nostru.

MARYAM NEMAZEE – prezentatoare Al Jazeera: Israelul a ordonat închiderea operațiunilor Al Jazeera în interiorul țării după un vot al Cabinetului. Luna trecută, parlamentul israelian a aprobat o lege care permite interzicerea canalelor pe care guvernul le consideră o amenințare la adresa securității naționale.

WALID OMARI – şeful Al Jazeera din Israel şi teritoriile palestiniene: Aceasta este o decizie foarte periculoasă împotriva Al Jazeera și împotriva presei internaționale, deoarece este clar că vor să împiedice ca cineva să știe ce se întâmplă în acest război în Gaza, în Israel și în Cisiordania.

Interdictia a intrat in vigoare imediat. Autoritățile israeliene au lipit decizia privind închiderea operațiunilor Al Jazeera și pe ușile statiei de televiziune.

Legea îi permite premierului Netanyahu și cabinetului său de securitate să închidă birourile rețelei din Israel timp de 45 de zile. Decizia poate fi reinnoită, astfel încât ar putea rămâne în vigoare până la sfârșitul operațiunilor militare din Gaza.

The post Transmisiunile Al Jazeera au fost blocate în Israel appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri