Caută
Close this search box.

Tusea convulsivă se răspândește în Europa. În Bulgaria a fost declarată epidemie

Tusea convulsivă a devenit o gravă problemă de sănătate publică în multe țări europene. Numărul de cazuri crește alarmant. În Bulgaria a fost declarată epidemie și, până la sfârșitul lunii iulie, sunt aplicate restricții ca să împiedice răspândirea bolii.

Mai mult de jumătate din cazurile de tuse convulsivă se înregistrează în regiunea capitalei bulgare, Sofia. Sunt internate în spital aproape 100 de persoane cu complicații.

Dr. Galya Kondeva, ministrul bulgar al Sănătăţii: Am lansat o campanie de imunizare, recomandăm vaccinarea. În cazul gravidelor, este o singură doză, iar vaccinarea e opţională.

Autoritățile bulgare au modificat calendarul imunizărilor. Nou-născuților li se poate administra prima doză de vaccin pertussis la 6 săptămâni de la naștere, nu la 8, cum era până acum.

Peste 80 la sută din cazurile de tuse convulsivă sunt la copii de sub un an.

Irena Staykova, mama unui nou-născut: Sunt speriată de epidemia de tuse convulsive şi în mod sigur îmi voi duce copialşul la vaccinare mai devreme.

Autoritățile bulgare nu au în vedere restricții de circulație sau de acces în școli, magazine sau restaurante.

De la începutul anului și până acum, în Spania au murit de complicații provocate de tusea convulsivă 2 prematuri și 2 adulți care aveau și alte patologii asociate.

Față de anul trecut, incidența a crescut de la 5 la 80 de cazuri la suta de mii de locuitori.

The post Tusea convulsivă se răspândește în Europa. În Bulgaria a fost declarată epidemie appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri