Caută
Close this search box.

UE anunţă un pachet financiar de 1 miliard de euro pentru Liban. Ursula von der Leyen: Libanul și poporul său pot conta pe sprijinul susținut al UE

UE anunță un pachet financiar de 1 miliard de euro pentru Liban, inclusiv sprijin pentru instruirea trupelor pentru „gestionarea frontierelor” în contextul confruntărilor dintre Israel și Hezbollah.

UE oferă Libanului un pachet financiar de 1 miliard de euro (855 milioane de lire sterline / 1,07 miliarde de dolari), a declarat joi, la Beirut, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Lebanon and its people can count on the EU’s sustained support.

This is why I’m pleased to announce a €1 billion package for Lebanon.

It will contribute to the country’s socio-economic resilience.

And its overall security and stability ↓ https://t.co/dQi1xRpwzE

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) May 2, 2024

Fondurile vor fi disponibile din acest an până în 2027, a declarat von der Leyen într-o conferință de presă comună cu premierul libanez Najib Mikati și cu președintele cipriot Nikos Christodoulides.

Potrivit Reuters, ea a mai spus că UE va sprijini forțele armate libaneze cu echipamente și instruire pentru gestionarea frontierelor.

Într-o postare pe rețelele de socializare cu privire la această evoluție, ea a declarat că „Libanul și poporul său pot conta pe sprijinul susținut al UE” și că pachetul de 1 miliard de euro va „contribui la reziliența socio-economică a țării și la securitatea și stabilitatea generală a acesteia”.

The post UE anunţă un pachet financiar de 1 miliard de euro pentru Liban. Ursula von der Leyen: Libanul și poporul său pot conta pe sprijinul susținut al UE appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri