Caută
Close this search box.

VIDEO Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi

Doi milionari apar în ordonanţa procurorilor din dosarul Coldea. Unul dinte ei, Alexander Adamescu, dat în urmărire internaţională, se află în proceduri de extradăre din Marea Britanie. Firmele celor doi milionari sunt cercetate pentru cumpărare de influenţă prin Reţeaua generalilor, potrivit Antena 3.

Cătălin Hideg, denuntatorul de la care a pornit acest dosar, a divulgat ca banii ajungeau la Florian Coldea printr-un contract cu avocatul Doru Trăilă, care semna mai apoi cu Dumitru Dumbravă. De aici, banii ar fi mers direct în conturile fostului director SRI. Vedem chiar acum întregul traseu al banilor proveniţi din şpăgi.

Procurorii susţin că aceste contracte de consultanţă ar fi fost o modalitate pentru spălarea banilor care proveneau din şpăgi obţinute pentru diverse intervenţii în justiţie. Concret, banii au fost justificați prin încheierea unor servicii de consultanță între societatea deținută de avocatul Doru Trăilă și două firme ale lui Coldea și Dumbravă. Infracţiunile porneau din cabinetul avocatului Doru Trăilă, mai arata procurorii.

500.000 lei echivalentul la 100.000 euro, spun procurorii DNA că a trimis omul de afaceri Cătălin Hitec în contul societății deținute de avocatul Doru Trăilă, în mai multe tranșe. Ulterior, avocatul trimitea banii mai departe

Banii ajungeau apoi la sediul firmei lui Dumitru Dumbravă, situat pe Bulevardul Decebal din Capitală.
Banii trimiși din societatea deținută de Dorul Trei la ajungeau în firma INE Line Consulting, firmă deținută de către Dumitru Dumbravă, cu sediul la etajul cinci al unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei. De precizat că această firmă, deși în anul 2023 nu a avut niciun salariat, a avut o cifră de afaceri de peste 6 milioane de lei și un profit de aproape 3,5 milioane de lei.

Iar traseul banilor nu se oprea aici..
Ultima oară banii ajungeau în conturile firmei deţinute de Florian Coldea, Strategic Sys. Firma lui Coldea a avut un profit de peste 10 ori mai mare în 2024, comparativ cu 2022, ajungând la aproape 5 milioane de lei.

De asemenea, spun procurorii că din 2022 până în 2024, din conturile societăţii detinute de Dumbravă în conturile societăţii deţinute de Coldea, s-au făcut 19 transferuri de peste 1,2 milioane de lei.
În doar doi ani, firma lui Dumitru Dumbravă a încasat 5,2 milioane de lei de la societatea de avocatură a lui Trăilă. Iar tot de la firma lui Dumbravă, la compania lui Coldea au ajuns 1.2 milioane de lei.

@stop.statului.paralel #statmafiot #reformajustiției #dna #gruporganizat #justiție #statulparalel #fypシ #viralvideo #democratie #viral #foryou #misiuneatiktok #coruptiejudiciara #coruptie #santaj #viraltiktok #furtdebani #licitații ♬ sunet original – STOP.STATULUI.PARALEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri