Caută
Close this search box.

Xi Jinping a ajuns a ajuns la Budapesta, ultima oprire în turneul european

Președintele Chinei, Xi Jinping, a ajuns miercuri seară târziu la Budapesta, în a treia oprire a primului său turneu european din ultimii 5 ani, după ce a vizitat Franța și Serbia.

A fost o primire călduroasă, într-o țară care este un partener important în materie de comerț și investiții.

Xi a „dezvoltat prietenii profunde” cu politicienii maghiari, iar Ungaria a fost „ținta numărul unu în regiunea Europei central-estice pentru investițiile chineze”, a scris Xi în cotidianul pro-guvernamental Magyar Nemzet de miercuri, potrivit Reuters.

Ungaria este o susținătoare a inițiativei ambițioase lansate de Xi Jinping în urmă cu un deceniu, pentru construirea unor rețele globale de infrastructură și energie, care să lege Asia de Africa și Europa.

Preşedintele chinez reafirmă de la Belgrad ”prietenia invincibilă” cu Serbia. Xi Jinping a fost primit de omologul sârb

Preşedintele chinez Xi Jinping a fost primit miercuri la Belgrad de omologul său sârb Aleksandar Vucic, înainte de discuţii bilaterale menite să aprofundeze legăturile economice între Beijing şi această ţară europeană prietenă, informează AFP.

Președintele Chinei a sosit în Ungaria după ce a vizitat Franța și Serbia. La Paris, președintele Emmanuel Macron și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, l-au presat să asigure un comerț mai echilibrat cu Europa și să își folosească influența asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Ministrul de Externe Peter Szijjarto a declarat, la începutul săptămânii, că Ucraina va fi un subiect important pe agenda discuțiilor de la Budapesta.

Ungaria și China, care marchează cel de-al 75-lea an de relații diplomatice, se așteaptă, de asemenea, să semneze între 16 și 18 noi acorduri de cooperare, dintre care unul ar putea fi un proiect de infrastructură la scară largă în cadrul uriașului proiect Belt and Road al Chinei, a adăugat ministrul.

Președintele Chinei se întâlnește, joi, cu premierul Viktor Orban.

Politico: Coniacul lui Macron, singurul lucru care i-a picat bine lui Xi

Xi Jinping i-a oferit câteva victorii lui Emmanuel Macron în timpul vizitei sale de stat, dar puține concesii semnificative privind comerțul și Ucraina.

The post Xi Jinping a ajuns a ajuns la Budapesta, ultima oprire în turneul european appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri