Caută
Close this search box.

Xi Jinping, primit la Palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron. La întâlnire participă şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen

Cel mai puternic om al Chinei se întoarce în Europa pentru prima dată în ultimii cinci ani. Prima etapă a vizitei sale pe continent a început în Franţa, unde Xi Jinping a fost primit la Palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron.

La întâlnirea la care participă şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, sunt pe masă toate temele. De la războaiele din Ucraina şi Orient până la relaţiile economice şi protecţia climei.

Concret, Franţa speră că Beijingul, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai ruşilor, să poată fi convins să-şi folosească influenţa asupra Moscovei ca să contribuie la încetarea războiului.

Xi Jinping, vizită istorică în Franța. Parisul și Beijingul vor să își întărească parteneriatul strategic

Franța și China vor să-și dezvolte relațiile bilaterale și să întărească parteneriatul strategic. Prilejul este oferit de vizita președintelui Xi Jinping în Franța.

În această vizită în Europa, Jinping va merge inclusiv în Serbia şi Ungaria.

The post Xi Jinping, primit la Palatul Elysee de preşedintele Emmanuel Macron. La întâlnire participă şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri