Caută
Close this search box.

Zece oraşe din România vor proiecta de Ziua Europei mesaje care încurajează participarea la vot

Peste 60 de oraşe din Europa, printre care şi zece oraşe din România, vor proiecta de Ziua Europei mesaje prin care încurajează cetăţenii să voteze, cu o lună înainte de alegerile europene din 6-9 iunie, informează un comunicat al Parlamentului European.

Arcul de Triumf din Paris, Colosseumul din Roma, Arcul de Triumf din Bucureşti şi Piaţa Centrală din Bruxelles se numără printre cele mai importante repere arhitecturale din UE care vor fi iluminate pentru a marca 9 mai, Ziua Europei, şi numărătoarea inversă cu o lună înainte de alegerile europene (6-9 iunie).

Miercuri, 8, şi joi, 9 mai, va fi proiectat motto-ul campaniei instituţionale a Parlamentului European – „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine” – sau drapelul european.

Mesajul vârstnicilor europeni care au trăit vicisitudinile istoriei către generația tânără: „Foloseşte-ţi votul!”

În perioada 6-9 iunie 2024, milioane de cetăţeni vor participa la conturarea viitorului democrației europene cu ocazia alegerilor de pe continent.

Printre alte clădiri şi monumente de referinţă participante se numără Podul Samuel Beckett şi clădirile Parlamentului Naţional din Dublin, Primăria din Vilnius, Fortul St Angelo din Valletta, Palatul Prezidenţial din Bratislava, Piaţa Cibeles din Madrid, Palatul Parlamentului şi Palatul Victoria din Bucureşti. În România, vor fi iluminate şi clădirile primăriilor din oraşele Arad, Buzău, Craiova, Constanţa, Piteşti, Timişoara, teatrul din Galaţi, Palatul Culturii din Drobeta Turnu Severin şi o serie de clădiri din Cluj.

Având în vedere că oraşe de pe întreg continentul participă la această acţiune simbolică, Parlamentul European, autorităţile naţionale şi cele locale colaborează pentru a transmite un mesaj de solidaritate unui număr de 440 de milioane de cetăţeni europeni cu privire la importanţa pe care alegerile europene o au pentru viitorul tuturor.

„Ziua de 9 mai, Ziua Europei, nu este doar o zi de sărbătoare, ci şi o zi în care să ne gândim la viitorul nostru comun. Apropierea de alegeri transformă ziua de 9 mai într-o ocazie încărcată cu mai multă semnificaţie ca oricând” afirmă legislativul comunitar în comunicat.

Data de 9 mai marchează aniversarea „Declaraţiei Schuman”, care a însemnat startul unei noi forme de cooperare politică în Europa. Propunerea lui Schuman este considerată a fi începutul a ceea ce este în prezent Uniunea Europeană. Preluare: Agerpres

The post Zece oraşe din România vor proiecta de Ziua Europei mesaje care încurajează participarea la vot appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri