Caută
Close this search box.

Alegeri anticipate în Franța, duminică. Extrema dreaptă rămâne pe val, potrivit celui mai recent sondaj de opinie. Politico: Scrutinul riscă să torpileze ordinea globală

Liderii partidelor franceze au avut o dezbatere aprinsă înainte de alegerile anticipate de duminică. Au fost expuse viziuni diferite privind viitorul Franței. Extrema dreaptă rămâne pe val în ultimul sondaj de opinie, iar partidul prezidențial centrist ocupă locul al treilea, după o coaliție a partidelor de stânga și extremă stânga.

Alegerile legislative franceze vor stabili cine va forma guvernul în Franța.

În acest moment, potrivit celor mai recente sondaje, președintele Macron are șanse reduse să obțină o majoritate după alegerile legislative, cel mai probabil fiind ca Franța să intre intr-o nouă eră a coabitării.

Adunarea Națională, formațiunea de extremă dreapta condusă de Jordan Bardella, e creditată cu 36%, o coaliție a partidelor de stânga și extremă stânga ocupă locul secund, cu 29%, iar partidul lui Macron este pe locul 3, cu 21%.

Alegerile din Franța riscă să torpileze ordinea globală, se arată într-o analiză Politico.

În același timp, poziția de comisar european ce revine Franței ar urma să fie negociată după alegeri.

Gabriel Attal, premierul Franţei: „Nu am luna de pe cer de oferit, ca unii, dar am măsuri pe care știu că ni le putem permite și le punem în aplicare. Ați menționat una, o să menționez altele. Creșterea pensiei în funcţie de costul vieții. A fost implementată în unii ani, inclusiv anul acesta, cu o creștere de 5% faţă de ianuarie anul trecut.”

Jordan Bardella, liderul partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională: „În această vară, dacă voi fi premier, intenționez să scad TVA-ul de la 20 la 5,5% la electricitate, gaze, combustibil, pentru că vedem că a devenit un lux în societatea noastră conducerea unei mașini sau încălzirea unei locuințe și nu accept acest lucru.”

Liderul extremei drepte a încercat să elimine îngrijorările legate de o eventuală schimbare a liniei de politică externă privind războiul din Ucraina.

Jordan Bardella, liderul partidului de extremă dreapta Adunarea Naţională: „Susținem Ucraina și dorim să evităm o escaladare a conflictului cu Rusia, care este o putere nucleară. Dacă voi deveni prim-ministru, nu vor exista soldați francezi dislocați pe teritoriul ucrainean.”

Președintele Macron a precizat că nu intenționează să demisioneze în cazul în care Adunarea Națională, formațiunea de extremă dreapta, câștigă alegerile anticipate.

Rezultatul va fi cunoscut după al doilea tur de scrutin, pe 7 iulie.

The post Alegeri anticipate în Franța, duminică. Extrema dreaptă rămâne pe val, potrivit celui mai recent sondaj de opinie. Politico: Scrutinul riscă să torpileze ordinea globală appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri