Caută
Close this search box.

Anglia a învins Serbia la limită, 1-0

Selecţionata Angliei a învins reprezentativa Serbiei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen, într-un meci din Grupa C a Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania.

Anglia, una dintre pretendentele la trofeu, s-a impus prin golul marcat de Jude Bellingham (13), însă nu a impresionat în faţa unei formaţii a Serbiei care a arătat forţă fizică şi lipsă de inspiraţie.

Cele două echipe au început circumspect şi nu s-au avântat prea mult în atac în prima parte a meciului.

Saka (13) a rupt ritmul şi a demarat pe partea dreaptă, centrând în faţa porţii, unde Bellingham a venit în forţă şi a reluat cu capul imparabil.

Starul lui Real Madrid, care este deja la al treilea turneu final cu echipa Angliei, a devenit al treilea cel mai tânăr marcator din naţionala Albionului, la 20 de ani şi 353 de zile, fiind devansat doar de Wayne Rooney (care a înscris contra Elveţiei, la EURO 2004), la 18 ani şi 237 de zile, şi de Michael Owen (care a marcat împotriva României, la EURO 2000), la 20 de ani şi 189 de zile.

Prima ocazie a sârbilor a fost un şut trimis de Mitrovic (20) pe lângă poartă.

Nici Anglia şi nici Serbia nu au avut ocazii clare de gol, dar echipa lui Southgate a mai creat pericol la pătrunderea lui Walker (25), însă centrarea sa în faţa porţii nu a fost atacată nici de Kane şi nici de Foden.

În repriza secundă, Alexander-Arnold (56) a şutat din afara careului, dar mingea a fost boxată de portarul sârb.

Lipsa de inspiraţie din echipa Serbiei s-a văzut şi în min. 65, când Tadic l-a lansat în careu pe Jovic, dar acesta a ezitat şi nu a putut prelua în faţa lui Pickford.

Anglia, finalista ediţiei trecute, putea tranşa soarta meciului în min. 77, când Bowen a centrat la colţul lung, Kane a reluat cu capul, dar portarul Rajkovic a avut un reflex şi a respins în transversală.

Serbia a dominat finalul partidei şi şi-a creat câteva ocazii bune, însă nu a reuşit să fructifice.

Vlahovic (82) a şutat din afara careului, la o minge pe care tot el a recuperat-o, însă Pickford a respins peste poartă. Pickford l-a egalat pe legendarul Peter Shilton şi cei doi deţin recordul de meciuri la turnee finale (20).

Birmancevic (83) a şutat din marginea careului, însă vârful Kane a respins din faţa porţii lui Pickford.

La una din ultimele şanse ale echipei antrenate de Dragan Stojkovic, Sergej Milinkovic-Savic (89) a şutat de la 25 de metri, însă mult pe lângă poartă.

Pentru Serbia a fost primul meci la EURO, la 24 de ani după ce Iugoslavia (Serbia şi Muntenegru) atingea sferturile de finală în competiţia continentală.

În meciul de la Gelsenkirchen, românul Cătălin Popa a fost arbitru asistent video.

În cealaltă partidă a grupei, Danemarca şi Slovenia au terminat la egalitate, 1-1.

Următoarele partide din Grupa C vor avea loc pe 20 iunie, Slovenia – Serbia (Munchen, 16:00) şi Danemarca – Anglia (Frankfurt, 19:00).

The post Anglia a învins Serbia la limită, 1-0 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri