Caută
Close this search box.

Anglia s-a calificat dramatic în sferturi la EURO 2024, după 2-1 cu Slovacia, în prelungiri

Selecţionata Angliei s-a calificat cu emoţii în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, printr-o victorie cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, cu Slovacia, duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen.

Vicecampioana europeană a evitat în ultimul moment eliminarea, după două sclipiri într-un meci modest, notează Agerpres. Ivan Schranz (25) a deschis scorul pentru slovaci, dar Jude Bellingham a egalat in extremis (90+5) şi a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane (91) a semnat golul victoriei.

Deşi a avut o posesie covârşitoare, selecţionata ”Three Lions” a trimis primul şut pe poartă abia în minutele adiţionale ale meciului. Echipa antrenată de Gareth Southgate a arătat o lipsă acută de mobilitate şi inspiraţie, atât la construcţie, cât şi la finalizare.

Slovacia a început foarte decisă meciul şi şutul-centrare al lui Haraslin s-a dus pe lângă bară (5). Acelaşi Haraslin a pătruns în care (12), dar şutul său a fost blocat de Guehi.

Anglia a replicat printr-o lovitură de cap a lui Kane (23), blocată de Hancko, şi printr-un voleu al lui Mainoo (24), peste poartă.

Echipa pregătită de italianul Calzona a marcat în min. 25, prin Schranz, lansat în careu de Strelec. Schranz a semnat al treilea său gol la EURO 2024.

Englezii s-au zbătut în restul primei reprize să îşi creeze ocazii de gol, fără sorţi de izbândă în faţa unei echipe compacte şi disciplinate.

După pauză, Anglia a reuşit să înscrie (50), dar golul a fost anulat pentru ofsaid: Kane l-a lansat pe Trippier, care a trimis în faţa porţii, iar Foden a îndeplinit o formalitate, însă arbitrajul video a anulat reuşita sa.

Kane (52) a fost periculos la scurt timp, dar Vavro a deviat in extremis şutul său.

Anglia a trecut prin mari emoţii (55), la o minge pasată greşit la centrul terenului, Strelec încercând să înscrie în poarta lui Pickford, care era ieşit mult dintre buturi.

Selecţionata Albionului a continuat să preseze şi a reuşit să aibă câteva ocazii mari de gol. Kane (78) a trimis pe lângă poartă cu capul din poziţie ideală, la centrarea lui Foden, iar Rice (81) a şutat în bară de la 20 de metri.

Lobotka (87) l-a testat pe Pickford cu şut de la 24 de metri, la una dintre rarele acţiuni ofensive ale slovacilor din repriza secundă.

În min. 90+5, la practic ultima fază a meciului, Walker a aruncat lung de la margine, Guehi a prelungit cu capul, iar Bellingham a reluat acrobatic pe spate, restabilind egalitatea.

Mijlocaşul lui real Madrid a devenit astfel cel mai tânăr jucător care marchează pentru naţionala Angliei în fazele eliminatorii la EURO, la vârsta de 21 de ani şi o zi, doborând recordul deţinut de Michael Owen (24 de ani şi 193 de zile), din meciul cu Portugalia, de la EURO 2004.

Slovacia a acuzat şocul şi a încasat gol în debutul prelungirilor: Palmer a executat o lovitură liberă din flanc, mingea a fost respinsă, Eze a reluat din voleu, dar imprecis, Toney a trimis în careu cu capul, iar Kane reluat în poartă (91).

Fosta adversară a României din grupe a încercat să marcheze şi să ducă meciul la loviturile de departajare, dar nu a reuşit. Pekarik (105) a reluat cu genunchiul peste bară din faţa porţii, iar Tupta (111) a şutat peste din lovitură liberă de la 25 de metri.

Anglia a fost aproape de a mai puncta o dată în finalul prelungirilor, dar Toney a şutat peste poartă de la 16 metri, pe contraatac (120+1).

Anglia, care va juca în sferturi contra Elveţiei, rămâne fără înfrângere în faţa Slovaciei, cu şase victorii şi un egal. La EURO 2016, în grupă, meciul direct s-a încheiat nedecis, 0-0.

De remarcat că şapte din ultimele zece meciuri ale Angliei în fazele eliminatorii ale EURO au avut nevoie de prelungiri, iar cinci de lovituri de departajare.

Anglia nu va putea conta în sferturi pe fundaşul Guehi, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene.

The post Anglia s-a calificat dramatic în sferturi la EURO 2024, după 2-1 cu Slovacia, în prelungiri appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri