Argint pentru echipa națională de sabie la Campionatul European de la Basel

Performanță extraordinară izbutită de echipa națională de sabie la Campionatul European de la Basel. Componenții echipei s-au întors marți seară în țară cu medaliile de argint.

O nouă generație de scrimeri a apărut în elita europeană. Cu doi juniori pe planșă, echipa de sabie a României a cucerit medalia de argint la Campionatul European de la Basel. În finală a pierdut la 5 tușe în fața Ungariei.

Alin Badea, antrenor România: O medalie foarte muncită, la prima vedere ar părea surpriză, dar având în vedere ce rezultate am avut noi anul acesta la juniori și la Under 23, trecerea asta a fost mult mai ușoară pentru ei și, hai să zicem, e un rezultat foarte bun!

Sunt 12 ani de când echipa României nu a mai disputat o finală europeană. Vlad Covaliu, Radu Nițu, Răzvan Ursachi și Matei Câdu visează să ajungă la Jocurile Olimpice din 2028.

Vlad Covaliu. Nu avem speranțe la o medalie, dar știm de ce suntem capabili și ce am demonstrat la concursurile anterioare atât de juniori, cât și de seniori, și putem spune că este un rezultat foarte frumos.

Radu Nițu: E un rezultat foarte bun, simt că ne-am putut lupta de la egal la egal cu ei și cred că a lipsit doar experiența, dar sunt convins că în timp va veni și ea.

Matei Cîdu: Munca dă roade și împreună putem reuși.

Răzvan Ursachi: E un rezultat care ne confirmă că facem ceea ce trebuie și că să mergem pe acest drum.

The post Argint pentru echipa națională de sabie la Campionatul European de la Basel appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *