Caută
Close this search box.

BEC repune în discuţie situaţia alegerilor de la Costineşti, unde s-au numărat de mai multe ori voturile pentru candidații PNL și PSD

Biroul Electoral Central (BEC) repune în discuţie situaţia alegerilor de la Costineşti, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a respins cererea de anulare a scrutinului electoral din localitate, a transmis luni Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEJ, Vlad Jipa, „în cadrul BEC se repune în discuţie subiectul Costineşti”.

Conform ultimului proces verbal de îndreptare eroare materială de astăzi 17.06.2024 al BECL Costineşti, scorul pentru primar este 772 la 771, diferenţă de un vot. Conform listelor electorale suplimentare pentru locale, la poziţia 24 a votat fără a avea dreptul cetăţeanul ucrainean (…). Pe listele electorale suplimentare pentru europarlamentare, fără a avea drept de vot, cetăţeanul ucrainean (…) a votat la poziţia 42„, a informat reprezentantul BEJ Constanţa, citat de Agerpres.

Citește și: Biroul Electoral Central respinge cererea de anulare a alegerilor de la Costineşti, unde la Primărie a câştigat candidatul PNL

La sfârşitul săptămânii trecute, BEC a respins cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 29 Costineşti, formulată de Partidul Social Democrat – filiala Constanţa. Decizia a fost luată după analizarea documentelor justificative primite de la Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală (BECC) nr. 29 Costineşti, for care a concluzionat că este necesară anularea alegerilor pentru administraţia publică locală din data de 9 iunie.

În adresa înaintată de BECC Costineşti către BEC au fost menţionate mai multe nereguli constatate, printre care faptul că două persoane, dintre care una este un cetăţean ucrainean, au votat fără a avea acest drept.

După ce la Costineşti s-au numărat de mai multe ori voturile, a fost desemnat câştigător la funcţia de primar candidatul din partea PNL, în detrimentul candidatului PSD, la o diferenţă de un singur vot.

Citește și: Lupte pe un vot la Primăria Costineşti, între candidatul PSD și cel al PNL. De cinci ori s-au renumărat buletinele

The post BEC repune în discuţie situaţia alegerilor de la Costineşti, unde s-au numărat de mai multe ori voturile pentru candidații PNL și PSD appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri