Caută
Close this search box.

Boloș anunță posibila amânare a termenului din RO e-TVA

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a declarat că e posibil să amâne RO e-TVA cu 6 luni până în ianuarie 2025. Decizia va fi luată după consultări cu mediul de afaceri.

Marcel Boloș a spus că viitoarea OUG va prevedea prorogarea termenelor pentru notele de diferență TVA și notele justificative.

”Suntem dispuși să mai amânăm cu 6 luni termenul pentru transmiterea datelor. Adaptarea la reformă e mai grea. Nu vorbim de amânarea intrării în vigoare, ci de prorogarea termenelor pentru notele de diferență TVA și notele justificative cu 6 luni, până la 1 ianuarie.

E o perioadă în care analizăm diferențele între situația noastră de evidență fiscală și situația pe care o are contribuabilul și ne lămurim de unde apar aceste diferențe. ”Dar nu vom renunța la mecanism, e absolut necesar”, a declarat Boloș pentru Economedia.

El a spus că vineri e ultima ședință a executivului în care guvernul poate da ordonanță de urgență.

Protest pentru eliminarea E-TVA

Mai multe asociații profesionale ale contabililor, consultanților, dar și mari organizații de afaceri au reclamat lipsa de transparență a modului în care a fost adoptată noua legislație, dar și pentru că ar introduce o birocrație împovărătoare pentru firme.

Expertul contabil şi consultant fiscal Valentina Saygo spune că România se confruntă cu ”un moment critic pentru viitorul nostru economic” şi reclamă ”abuzurile legislative şi măsurile fiscale opresive” care afectează pe toată lumea.

Ea a anunţat un protest intitulat ”Fără haos în legislaţia fiscală”, care va avea loc, luni, 8 iulie, scopul fiind eliminarea E-TVA.

”Ne confruntăm cu un moment critic pentru viitorul nostru economic. Abuzurile legislative şi măsurile fiscale opresive afectează fiecare antreprenor, economist, contabil şi contribuabil din această ţară.

Este timpul să ne ridicăm împotriva acestor nedreptăţi şi să cerem schimbări fundamentale.

Scopul nostru principal este eliminarea E-TVA şi oprirea dictaturii fiscale exercitate prin ordonanţe de urgenţă emise noaptea”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Valentina Saygo, expert contabil şi consultant fiscal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri