Caută
Close this search box.

Fără rezultate finale la alegerile locale, se fac pregătiri pentru prezidențiale

La o săptămână de la alegeri nu avem încă rezultatele finale, deși în multe locuri cu controverse lucrurile s-au mai limpezit. La Sectoarele 1 și 2, chiar și cu renumărare a rezultat că actualii primari de la USR au pierdut, iar la Costinești, diferența între câștigător și învins a fost de două voturi. Dar deși nu există rezultate finale oficiale, s-a dat startul campaniei pentru prezidențiale. Primul candidat lansat este liderul AUR, George Simion. În timp ce USR își caută un președinte al formațiunii: Elena Lasconi s-a înscris în cursă, în timp ce Dominic Fritz a abandonat ideea.

Acum pentru partide urgența este să își desemneze candidații la prezidențiale. Cea mai mare problemă este la USR, care digeră cu greu rezultatele din 9 iunie. Primărița realeasă de la Câmpulung, Elena Lasconi, va candida pentru șefia partidului. Anunțul vine însă cu promisiunea că își va respecta cuvântul dat alegătorilor din Câmpulung, ceea ce ar însemna că nu va candida și pentru Cotroceni. Între timp, primarul Timișoarei s-a răzgândit. Dominic Fritz nu mai dorește să fie șeful USR. Ecuația alegerilor prezidențiale are, deocamdată, multe necunoscute.

Cristian Pârvulescu, analist politic: Mircea Geoană poate să conteze. Depinde foarte mult de capacitatea de mobilizare a celor două partide. În principiu, cred că PSD nu are probleme să-și trimită candidatul, de exemplu pe domnul Ciolacu, în turul al doilea. Unele probleme ar putea exista la PNL, dar rezultatul la locale n-ar lăsa loc de îndoieli.

Coaliția PSD-PNL supraviețuiește alegerilor, dar cele două partide își fac socoteala separat pentru prezidențiale. Fără să avanseze însă nume.

Marcel Ciolacu, președintele PSD: Eu nu rămân prizonierul unui cerc. În politică, trebuie să vezi realitățile și dorințele electoratului. Dacă mă uit la tot profilul celor care au câștigat în acest moment, nu văd profilul trecutului. Cu certitudine nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat cu candidatul la Primăria Capitalei.

Nicolae Ciucă, președintele PNL: Ne luăm această libertate de a discuta, negocia cu orice partid care dorește să susțină politicile de dreapta.

La AUR, candidatul a fost lansat oficial, cu tot cu interdicții.

George Simion, președintele AUR: Mandatul meu, pentru voi, pentru aleșii locali AUR, este imperativ: Nu facem alianță cu PSD și cu PNL!

Prezidențialele ar urma să aibă loc în septembrie, potrivit înțelegerilor de până acum. Liberalii ar prefera totuși luna noiembrie, dar social-democrații se opun categoric. Data exactă se va stabili prin decizie a Guvernului.

The post Fără rezultate finale la alegerile locale, se fac pregătiri pentru prezidențiale appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri