Caută
Close this search box.

Frumusețe fără prejudecăți. 8 candidate la Miss Wheelchair Romania, eveniment care promovează drepturile persoanelor cu dizabilităţi

Frumuseţe, graţie şi feminitate, în ciuda dizabilităţii. La Iași a avut loc, marți seară, Miss Wheelchair Romania, un concurs aparte, destinat femeilor aflate în scaunul cu rotile. 8 candidate au urcat pe scenă şi au încercat să convingă juriul să le acorde marele premiu la evenimentul care promovează drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Cele 8 finaliste de la Miss Wheelchair Romania au concurat la 2 probe: costume populare și rochii de seară. Pentru ele însă, concursul a însemnat mult mai mult decât un titlu de miss.

Ana Maria German, concurentă: Când arăți publicului că, dincolo de deficitul pe care îl ai, poți fi mamă, soție, să ai un business. Îi poți motiva și încuraja pe ceilalți, sperăm să ajutăm la incluziune.

La 14 ani, Lidia Leahu a fost diagnosticată cu distrofie musculară. Deși a fost sfătuită să renunțe la școală, a mers mai departe. A absolvit facultatea și un masterat, a lucrat ca jurnalist radio și acum este speaker motivațional și ajută persoanele cu deficiențe să treacă peste probleme.

Lidia Leahu, concurentă: Foarte multe persoane cu dizabilități au făcut lucruri remarcabile în România și trebuie să iasă în față. Mulți se ascund în casă, dar e momentul să nu ne mai izolăm.

Participantele au impresionat audiența prin atitudine.

Mariana Dranga, concurentă: Emoții, ne vede lumea, sper să ne aprecieze, să ne înțeleagă și să ne accepte.

Organizatoarea evenimentului a reprezentat România în urmă cu 2 ani la ediția internațională a concursului, desfășurată în Mexic.

Alivia Petrea, organizator: Evenimentul susține drepturile persoanelor cu dizabilități. Este nevoie ca lumea să audă de incluziune socială și accesibilitate.

Tiara și titlul de Miss Wheelchair România i-au revenit anul acesta Lidiei Leahu din Arad. Insă toate participantele au fost învingătoare prin curajul de a-și spune povestea în fața lumii.

The post Frumusețe fără prejudecăți. 8 candidate la Miss Wheelchair Romania, eveniment care promovează drepturile persoanelor cu dizabilităţi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri