Caută
Close this search box.

Gușă: PSD și PNL îl batjocoresc pe Mircea Geoană cu acordul acestuia, afirmă Gușă

În emisiunea Prime Time News, prezentată de Delia Vrînceanu pe postul TV Realitatea PLUS, analistul politic Cozmin Gușă, candidat independent la prezidențiale, a vorbit despre noile „strategii” politice ale PSD-PNL, care jonglează cu scenariile și candidații la prezidențiale, căutând să-și urmărească interesul și să ajungă la un tandem ideal Ciucă-Ciolacu la conducerea țării.

Liberalii s-au arătat dispuși să-l susțină pe Mircea Geoană în lupta pentru Palatul Cotroceni, condiția impusă de aceștia fiind ca funcția de premier să fie cedată PNL-ului. Liberalii joacă la două capete, aflându-se în negocieri și cu Marcel Ciolacu, liderul PSD, ce ar putea ajunge în turul 2 cu Mircea Geoană. În schimb, dacă Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu ar intra în turul 2, s-ar negocia un tandem între cei doi la conducerea țării. Nu s-a luat încă o decizie cu privire la data alegerilor prezidențiale, Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, având ultimul cuvânt de spus în această privință.

Mircea Geoană în mod evident este batjocorit de către cele două partide. Vina nu e a lor, vina e a lui că se lasă batjocorit. Toată lumea să te susțină de formă, să te invoce în fel de fel de știri publice ba la un partid de stânga, ba la un partid de dreapta, tu să n-ai nimic de spus numai pentru că îți dorești foarte mult să fii pomenit public este ceva ce îl declasează, îl umilește rău pe Mircea Geoană, care să nu uităm că a fost președintele PSD, a fost președintele Senatului, a fost Ministru de Externe. Dar e treaba lui dacă îi lasă să-l trateze ca pe o cârpă. Ei se joacă. Știrile astea pe surse (care acum sunt de la PNL, dar săptămâna trecută erau de la PSD și-l vizau tot pe Geoană) sunt menite să le rezolve lor problemele de neînțelegeri. Se tot amenință cu Geoană în condițiile în care Geoană (ei știu foarte bine, că au sondajele reale) are în orice fel de sondaj între 7% și 9%. Sondajele, însă, sunt manipulate inclusiv prin institutele de sondare, care ne manipulează pe noi, analiștii, jurnaliștii și telespectatorii. Asta s-a văzut la aceste alegeri. Dar chiar și partidele sunt manipulate de către institute, pentru că li se dau alte cifre.

Întâlnirea de astăzi este o înfrângere de etapă a PSD-ului. PSD-ul s-a dus ferm hotărât astăzi să impună fie 15, fie 29 ca date pentru prezidențiale, liberalii au stat uniți, n-au acceptat niciuna dintre aceste date, s-a ajuns la o asemenea confruntare pentru că ambii candidați sunt foarte slabi (și Ciolacu, și Ciucă sunt sub scorurile partidelor) și bineînțeles că le e frică. În plus, la nivelul lui Ciolacu, există un întreg buchet de amenințări și șantaje la adresa lui, cu fel de fel de dezvăluiri. Ăsta este motivul pentru care se grăbește atât de mult Marcel Ciolacu. Deci este, deocamdată, o victorie de etapă a PNL-ului. Nu știm cât ține. PSD-ul nu prea are loc de întors, pentru că, dacă vrea să rupă guvernarea pe acest motiv, fie rămâne singur la guvernare și încasează toate castanele electorale, care sunt extrem de dure în condițiile în care vedem ce se întâmplă în țară, vedem cum sunt prețurile (avem un preț de 7 ori mai mare decât Spania la electricitate, deși suntem țară producătoare și independentă din punct de vedere energetic), fie se retrage Ciolacu de la guvernare, ceea ce-l va arunca într-o zonă de irelevanță politică și s-ar putea să piardă și candidatura la prezidențiale. PSD-ul joacă cu spatele la zid în acest moment, liberalii știu și forțează această carte a lor de a împinge alegerile undeva la finalul lunii octombrie”, a explicat Cozmin Gușă.

Sursă articol: solidnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri