Caută
Close this search box.

Kremlinul consideră că alegerea lui Rutte la conducerea NATO nu va schimba politica ”alianţei inamice”

Kremlinul a declarat, miercuri, că alegerea prim-ministrului în exerciţiu al Ţărilor de Jos, Mark Rutte, în funcţia de secretar general al NATO nu va atrage după sine schimbări în politica Alianţei Nord-Atlantice, care urmăreşte să „reprime în mod strategic” Rusia, informează EFE.

„Este puţin probabil ca această alegere să poată schimba ceva în linia generală a NATO şi a membrilor Alianţei Atlantice…”, a spus purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă telefonică zilnică.

El a denunţat faptul că, sub conducerea Statelor Unite, NATO, în ansamblu, şi membrii săi, individual, urmăresc obiectivul „reprimării strategice” a Federaţiei Ruse.

În acest moment este o alianţă inamică pentru noi”, a subliniat Peskov.

Consiliul Atlanticului de Nord, principalul organism decizional al NATO, a decis să îl numească pe Mark Rutte în funcţia de secretar general al organizaţiei. Olandezul îi succede norvegianului Jens Stoltenberg, care a ocupat această funcţie timp de zece ani.

Rutte îşi va asuma atribuţiile de secretar general de la 1 octombrie, când expiră mandatul politicianului norvegian.

Din 2022, Rusia acuză ţările membre NATO că s-au implicat direct în războiul din Ucraina prin furnizarea de arme grele Kievului.

Totodată, Moscova a avertizat recent blocul occidental cu măsuri de răspuns după autorizarea dată Kievului de a folosi armele sale împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei. Preluare: Agerpres

Mark Rutte, pe bicicletă, spre șefia NATO. „M-am gândit să nu stau deoparte. Este o poziție incredibil de interesantă”

Mark Rutte, premierul în exercițiu al Olandei, se pregătește pentru poziția de top la NATO, secretar general, după multiple runde de consultări între aliați.

The post Kremlinul consideră că alegerea lui Rutte la conducerea NATO nu va schimba politica ”alianţei inamice” appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri