Caută
Close this search box.

METEO. Valul de căldură persistă, în timp ce unele zone sunt vizate de ploi torențiale. Alertă de caniculă în nouă judeţe şi în Bucureşti, pe parcursul zilei de miercuri

În mare parte din țară nu vom scăpa de caniculă, iar astăzi se va face din nou foarte cald, chiar dacă unele zone sunt vizate de ploi torențiale și vijelii.

Codul galben de caniculă se va prelungi până mâine la ora 10.00 în jumătatea sudică a Olteniei, Munteniei și în Banat. Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de căldură persistentă şi disconfort termic ridicat, valabilă pe parcursul acestei zile în nouă judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Disconfortul termic se va menţine ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34 – 35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Codul galben vizează judeţele Călăraşi, Caraş-Severin, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Timiş, Teleorman şi Municipiul Bucureşti.

Vremea va fi în continuare caniculară în ținuturile sudice-vestice pe unde și indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, iar în restul regiunilor va fi foarte cald la orele amiezii. Pe când în Crișana, Maramureș Transilvania și zona montană se strâng norii în peisaj și vor aduce ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, rafalele vor depăși 70 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade.

În CAPITALĂ ne așteptăm tot la o zi fierbinte și multă zăpușeala. Spre seară se va simți puțin vântul iar mercurul din termometre va urca până la 35 de grade la umbră.

LA MUNTE va persista vremea extrem de caldă însă instabilitatea va crește spre seară și vor fi averse abundente, descărcări electrice și posibil grindină. Prin stațiuni maximele ajung la….

Pe litoral vom avea vreme frumoasă, cu soare în cea mai mare parte a zilei. Vântul va fi destul de insistent, iar maximele ating 28 de grade pe plajă și 25 de grade în apă.

 În Peninsula Iberică vremea va fi călduroasă, iar în nord-vest atmosfera va fi ușor instabilă și vor fi averse din loc în loc. Temperaturile vor fi în creștere față de ziua de ieri.

În Peninsula Scandinavă întâlnim vreme caldă și ploi locale.

În restul continentului atmosfera se va menține însorită iar în sud va fi caniculă.

Joi nu vom scăpa de caniculă, disconfortul termic și indicele de temperatura umezeală se vor menține ridicate în majoritatea regiunilor, excepție vor face vestul, nord-vestul și centrul țării pe unde sunt anunțate ploi, vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade.

The post METEO. Valul de căldură persistă, în timp ce unele zone sunt vizate de ploi torențiale. Alertă de caniculă în nouă judeţe şi în Bucureşti, pe parcursul zilei de miercuri appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri