Caută
Close this search box.

„Pentru a-și servi ţara, preşedintele Biden trebuie să iasă din cursă”. New York Times, primul ziar american care îl îndeamnă pe Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială

Conducerea editorială a New York Times i-a cerut lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială din 2024, după o prestație dezastruoasă în dezbaterea cu Donald Trump, notează The Guardian.

Prestația slabă a lui Biden i-a făcut pe democrați să intre în panică joi seara, după ce președintele american a părut șovăitor și, în anumite momente, s-a chinuit să termine frazele.

Acest lucru a amplificat temerile cu privire la vârsta și aptitudinea sa pentru funcție, temeri care se spera că vor fi atenuate de dezbatere, subliniază publicația britanică.

La scurt timp după dezbatere, democrații de rang înalt, inclusiv vicepreședintele Kamala Harris, au recunoscut „startul lent” în dezbatere al lui Biden, dar au subliniat că „a încheiat în forță”, în timp ce au existat voci care au sugerat, în privat, că ar trebui să se retragă.

Într-o mișcare care va adăuga și mai multă presiune asupra Casei Albe, consiliul editorial al New York Times a afirmat vineri, într-un articol de opinie, că ar fi „cel mai mare serviciu public pe care [Biden] îl poate face să anunțe că nu va candida pentru a fi reales”.

Într-un editorial publicat vineri şi intitulat „Pentru a-și servi ţara, preşedintele Biden trebuie să iasă din cursa” pentru Casa Albă, The New York Times scrie că „președintele a apărut joi seara ca umbra unui mare funcționar public”.

El s-a străduit să explice ce ar realiza într-un al doilea mandat. S-a străduit să răspundă la provocările [lui Trump]. S-a străduit să îl tragă la răspundere [pe Trump] pentru minciunile sale, eșecurile și planurile sale înfricoșătoare. De câteva ori s-a chinuit să încheie o propoziție„.

Biden nu mai este omul care era acum patru ani„, a conchis prestigioasa publicație americană.

În aceeași zi, editorialistul New York Times Thomas L Friedman i-a cerut celui pe care l-a numit „prietenul” său, să se retragă.

„Joe Biden, un om bun și un președinte bun, nu are de ce să candideze pentru realegere”, a spus el.

Obama îl apără pe Biden

Fostul președinte american Barack Obama l-a apărat vineri pe Biden într-o postare pe rețelele sociale.

„Se întâmplă nopți de dezbateri slabe”, a spus el. „Dar această alegere este încă o alegere între cineva care a luptat pentru oamenii obișnuiți întreaga sa viață și cineva căruia îi pasă doar de el însuși”.

Bad debate nights happen. Trust me, I know. But this election is still a choice between someone who has fought for ordinary folks his entire life and someone who only cares about himself. Between someone who tells the truth; who knows right from wrong and will give it to the…

— Barack Obama (@BarackObama) June 28, 2024

Vineri, în cadrul unei vizite de campanie în Carolina de Nord, Biden a părut mult mai energic și mai coerent. El a recunoscut că prestația sa la dezbatere nu a fost una la înălțime.

Nu mai merg repede, ca pe vremuri, nu mai vorbesc cursiv, ca pe vremuri. Nu mai sunt aşa de bun la dezbateri ca pe vremuri, dar ştiu ceva – știu să spun adevărul!

The New York Times, primul ziar care îi cere retragerea lui Biden

New York Times a devenit primul ziar american care i-a cerut lui Biden să se retragă din cursă, însă alte publicații influente, printre care Wall Street Journal, Financial Times și Atlantic, au publicat articole de opinie ale principalilor lor editorialiști care îi cer lui Biden să se retragă.

Peggy Noonan, editorialist la Journal, a declarat că a-l lăsa pe Biden să candideze în continuare „seamănă cu un abuz asupra bătrânilor”, conchide The Guardian.

The post „Pentru a-și servi ţara, preşedintele Biden trebuie să iasă din cursă”. New York Times, primul ziar american care îl îndeamnă pe Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri