Caută
Close this search box.

Proiect prin care foştii judecători şi procurori ar putea fi opriți să intre în politică

Parlamentul urmează să dezbată un nou proiect de lege care vizează pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor.

Este vorba despre un proiect de lege care propune suspendarea părţii necontributive din pensie pentru foştii magistraţi aflaţi în funcţii de conducere, precum şi introducerea contribuţiei la sănătate pentru aceeaşi parte necontributivă din pensie.

Iniţiatorii precizează în expunerea de motive că suspendarea plăţii părtii necontributive a pensiei de serviciu pentru foştii magistraţi care ocupă funcţii de demnitate publică este necesară pentru a stopa fenomenul intrării în politică a foştilor judecători şi procurori.

Astfel, autorii proiectului de lege atrag atenţia că există posibilitatea ca anumiţi magistraţi să fie tentaţi să servească un „actor politic”, astfel încât după pensionare să beneficieze de un salariu pentru funcţia de demnitate publică pe care o va ocupa, împreună cu pensia de serviciu.

The post Proiect prin care foştii judecători şi procurori ar putea fi opriți să intre în politică appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri