Caută
Close this search box.

Proteste față de extrema dreaptă la Bruxelles. Peste 4.500 de manifestanți, în marș spre Parlamentul European

În Belgia au loc proteste faţă de ascensiunea extremei drepte în Europa. Protestele belgienilor vin imediat după cele ale francezilor. Rezultatele la europarlamentare au dus la alegeri parlamentare anticipate în Franța, iar în Belgia înfrângerea liberalilor a dus la demisia premierului.

Peste 4.500 de oameni au protestat la Bruxelles, capitala Belgiei, la un marş „social şi antifascist”. Oamenii au scandat slogane și și-au exprimat nemulțumirile împotriva ascensiunii extremei drepte în Europa.

Faţada imobilului în care îşi are sediul partidul de extremă dreapta pro-independenţă flamand a fost vandalizată. Sloganuri anarhiste au fost scrise pe clădirea în fața căreia protestatarii au lansat fumigene și au răsturnat pubele de gunoi.

Generația „Afară cu străinii!”. De ce au votat masiv tinerii pentru extrema dreaptă?

Bunicii lor au deschis calea revoluției sexuale. Tinerii de astăzi vor să dea timpul înapoi spre 1950. De ce?

Aceste proteste vin că o reacție la victoria dreptei la alegerile europene. Rezultatele au dus la demisia prim-ministrului Belgiei.

Manifestațiile vin după cele din Franța, unde sute de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta faţă de victoria dreptei naționaliste a lui Marine Le Pen, care s-a clasat pe locul 1 la alegerile europene.

Mii de oameni, în special simpatizanţi ai extremei stângi, au ieşit în stradă în marile oraşe din Franţa

Mii de oameni, în special simpatizanţi ai extremei stângi, au ieşit în stradă în marile oraşe din Franţa împotriva ascensiunii celeilalte extreme politice – dreapta radicală, reprezentată de Reuniunea Naţională.

The post Proteste față de extrema dreaptă la Bruxelles. Peste 4.500 de manifestanți, în marș spre Parlamentul European appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri