România mai participă la un campionat de fotbal: „Homeless Euro 2024”, turneul persoanelor defavorizate

România mai are o echipă de fotbal în Germania, alta decât cea antrenată de Edi Iordănescu. „Homeless Euro 2024” este un turneu la care participă persoane defavorizate din opt ţări, printre care şi România. Și care se desfăşoară în paralel cu actualul campionat european de fotbal.

Fără strălucirea și farmecul de la Euro 2024, campionatul persoanelor defavorizate a început pe un teren mic, între echipe de patru jucători, bărbați și femei, care au jucat meciuri scurte, cu reprize de câte șapte minute.

Finn Graefe, coorganizator al turneului: Partea grozavă a acestui eveniment este că este vorba doar de distracție. Sigur, toată lumea vrea să câștige, eu însumi sunt un concurent, chiar îmi place să câștig. Dar acest turneu este despre distracție, despre incluziune și despre oferirea de șanse oamenilor și cred că asta este ceea ce este grozav la el.

Pe unii dintre participanţi, sportul i-a salvat. Patrik a consumat droguri timp de opt ani şi a dormit sub un pod înainte să meargă la reabilitare şi să redescopere dragostea din copilărie pentru fotbal.

Patryk Bialek, membru al echipei Poloniei: Am jucat toată viața mea fotbal. Dar când am început să iau droguri, am încetat. Pentru că drogurile erau mai importante decât fotbalul. Dar, după terapie, am început să joc din nou. Și da, acum, uneori, nu-mi vine să cred cum mi-a schimbat toată viața.

Alţii au venit la turneu cu un singur gând, să câştige.

Adley Kolsch, membru al echipei Germaniei: Pentru mine, fotbalul este întotdeauna ca un mic război. Voi da tot ce am mai bun, 100 la sută!

La turneul „Homless Euro 2024” participă opt echipe naţionale, România, Germania, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Suedia și Ungaria.

The post România mai participă la un campionat de fotbal: „Homeless Euro 2024”, turneul persoanelor defavorizate appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *