Caută
Close this search box.

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski: Rusia încearcă să exploateze la maximum epuizarea trupelor noastre, înainte sosirii ajutorului militar internațional

Ucraina a declarat că forțele rusești își intensifică atacurile și încearcă să câștige mai mult teritoriu înainte ca armata Kievului să primească mai mult ajutor militar internațional, inclusiv avioane de luptă F-16, potrivit The Guardian.

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat:

”Inamicul este conștient că, în urma primirii treptate a unei cantități semnificative de arme și echipamente militare de la partenerii noștri și a sosirii primelor avioane F-16, care vor întări apărarea noastră aeriană, timpul va juca în favoarea noastră și șansele sale de succes vor scădea.

El a adăugat într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare:

”Prin urmare, comandamentul trupelor rusești depune în prezent toate eforturile pentru a crește intensitatea și a extinde spațiul geografic al ostilităților pentru a maximiza epuizarea trupelor noastre, a perturba pregătirea rezervelor și a împiedica trecerea la acțiuni ofensive active.”

Sîrski a declarat că forțele rusești își concentrează forțele defensive în regiunea Donețk, în special pe frontul Pokrovsk.

Summitul de pace din Elveția aduce speranţă pe frontul din Ucraina. Soldaţii cer avioane de luptă

Deși summitul de pace din Elveția, organizat la inițiativa Ucrainei, nu s-a încheiat cu un document final care să fie agreat de toate statele participante, simplul fapt că un astfel de eveniment a avut loc, reamintind unei lumi întregi ce se întâmplă în țara invadată de ruși, aduce speranță pe front.

Forțele Moscovei de acolo se apropie de o arteră cheie de tranzit și de o rută de aprovizionare care leagă centrele civile din nordul teritoriului industrial de orașele situate mai la sud.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat în acest weekend, la summitul pentru pace din Elveția, că nivelurile actuale de ajutor militar din străinătate sunt încă insuficiente și că livrările ajung cu întârziere.

El a făcut apel la aliații din străinătate să accelereze livrările zecilor de avioane de luptă F-16 promise și a cerut țărilor occidentale să trimită mai multe sisteme de apărare antiaeriană.

The post Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski: Rusia încearcă să exploateze la maximum epuizarea trupelor noastre, înainte sosirii ajutorului militar internațional appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri