Şeful IPJ Cluj, cel al Poliției Rutiere din judeţ și doi agenți au fost plasaţi sub control judiciar, în dosarul de corupție deschis de DNA

Cei patru sunt acuzați de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii îl acuză pe șeful Poliției Județene Cluj că a condus în localitate cu 110 kilometri pe oră și că ar fi încercat să modifice dosarul făcut de agenți şi să reiasă că la volan era, de fapt, soția lui.

Potrivit anchetatorilor, în data de 29 aprilie, Mihai Rus ar fi fost oprit pe raza municipiului Cluj-Napoca de un echipaj de poliţie din care făceau parte şi suspecţii Cătălin-Claudiu Mureşan şi Ioan-Raul Paşca, acesta fiind surprins cu aparatul radar conducând autoturismul personal cu o viteză de 110 km/h pe un sector de drum unde limita de viteză maximă era de 50 km/h.

În acest context, Rus, împreună cu ceilalţi poliţişti cercetaţi în cauză, ar fi stabilit o modalitate prin care să nu i se aplice sancţiunea contravenţională prevăzută de lege şi să nu i se suspende dreptul de conducere potrivit dispoziţiilor legale.

Concret, în urma discuţiilor purtate s-ar fi hotărât ca Mihai Rus să comunice numele unei alte persoane care ar fi condus autoturismul în ziua evenimentului (ceea ce ar fi şi făcut în data de 22 mai 2024), iar agentul constatator Ioan-Raul Paşca să nu aplice sancţiunea contravenţională corespunzătoare până la împlinirea termenului de prescripţie.

The post Şeful IPJ Cluj, cel al Poliției Rutiere din judeţ și doi agenți au fost plasaţi sub control judiciar, în dosarul de corupție deschis de DNA appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *