Caută
Close this search box.

Șeful UNRWA, Philippe Lazzarini: Ostilitățile continuă în Gaza, în ciuda anunțului făcut de armata israeliană privind pauzele tactice

Ostilitățile continuă la Rafah și în sudul Fâșiei Gaza, în ciuda anunțului făcut duminică de armata israeliană privind pauzele tactice în operațiuni pentru a permite intrarea ajutorului umanitar, a declarat luni, la Oslo, șeful UNRWA, Philippe Lazzarini, în fața presei, potrivit Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat duminică planurile anunțate de armată de a organiza pauze zilnice în lupte de-a lungul unuia dintre principalele drumuri de intrare în enclava palestiniană.

Tensiuni în Israel. Benjamin Netanyahu critică planurile anunțate de armată de a organiza zilnic pauze tactice în Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat planurile anunțate de armată de a organiza zilnic pauze tactice în Fâșia Gaza, de-a lungul unui drum principal, pentru a facilita livrarea de ajutoare.

Lazzarini, comisar general al UNRWA, principala organizație care livrează ajutor umanitar în Gaza, a declarat că nu a existat nicio pauză în lupte.

„Au existat informații că s-a luat o astfel de decizie, dar la nivel politic se spune că nu s-a luat nicio hotărâre în acest sens„, a declarat Lazzarini într-o conferință de presă. „Așa că, pentru moment, pot să vă spun că ostilitățile continuă în Rafah și în sudul Gaza. Și că, din punct de vedere operațional, nimic nu s-a schimbat încă.”

Armata israeliană a declarat luni că forțele sale continuă operațiunile concentrate, bazate pe informații, în zona Rafah, care includ lupte corp la corp cu militanții și confiscarea și distrugerea de arme.

Armata anunțase la sfârșitul săptămânii trecute pauze zilnice în zona de la punctul de trecere Kerem Shalom, în sudul Israelului, până la drumul Salah al-Din și apoi spre nord. Ulterior, aceasta a precizat că operațiunile normale vor continua în Rafah, principalul centru al operațiunii sale în sudul Gaza.

Între timp, rezidenții au declarat că forțele israeliene au avansat mai mult, luni, în zonele centrale și vestice ale Rafah.

Ulterior, Lazzarini a declarat pentru Reuters că UNRWA a primit o notificare din partea armatei israeliene că va exista o pauză, dar că aceasta a fost transmisă doar în engleză, nu și în altă limbă și a fost urmată la scurt timp de guvernul care a contrazis această instrucțiune.

„Deocamdată, nu văd nimic care să se califice la definiția unei pauze”, a spus el.

Forţele armate israeliene au anunţat că vor face zilnic o „pauză tactică” în ofensiva din Gaza

The post Șeful UNRWA, Philippe Lazzarini: Ostilitățile continuă în Gaza, în ciuda anunțului făcut de armata israeliană privind pauzele tactice appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri