SUA urmăresc dacă în Ucraina vor ajunge soldați nord-coreeni. Punct de monitorizare a radioactivității din Zaporojie, avariat

Nu este exclus ca în viitorul apropiat, pe frontul ucrainean să apară soldați nord-coreeni. Este o informație despre care se discută la Washington, în contextul vizitei lui Putin la Phenian și a pierderilor înregistrate de ruși pe front. Pe de altă parte, armata ucraineană continuă să atace obiective militare rusești, inclusiv o bază din Crimeea de unde se lansează dronele kamikaze Shahed.

Armata ucraineană a lovit cu drone două depozite de muniție ale rușilor din regiunea Voronej. Serviciile de informații militare ucrainene au publicat pe Telegram un videoclip în care se văd efectele atacului: un incendiu care se întinde pe aproximative 3.500 de metri pătrați. Depozitul este situat cam la 70 de kilometri de granița cu regiunea Lugansk.

Forțele ucrainene desfășoară frecvent lovituri cu drone și operațiuni de sabotaj pe teritoriul Rusiei, vizând active militare, rafinării de petrol și instalații industriale.

Rușii dau vina pe ucraineni că ar fi distrus și un post de monitorizare a radioactivității din Zaporojie. Pozele și informațiile au fost publicate de conducerea rusească a centralei nucleare.

Pe de altă parte, Institutul pentru Studierea Războiului scrie că armata lui Putin este în plin proces de reformare care include apartia unor unități combinate care să fie trimise pe linia frontului. Pierderile rușilor sunt semnificative în Ucraina, așa că Statele Unite urmăresc și posibilitatea ca unul dintre aliații rușilor, Coreea de Nord, să trimită soldați în Ucraina.

Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului: Cred că dacă aș fi membru al conducerii militare nord coreene ar cântări opțiunea de a trimite soldații mei ca să fie carne de tun într-un război ilegal împotriva Ucrainei. Am văzut ce pierderi au rușii, deci e ceva ce vom urmări.

Volodimir Zelenski a mers în regiunea Doneţk pentru a inspecta situaţia umanitară şi de securitate

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers miercuri la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a se întâlni cu soldaţi şi a le prezenta pe noul comandant al forţelor comune, precum şi a inspecta situaţia de securitate şi umanitară din zonă, relatează AFP, Reuters şi EFE,

Și în armata ucraineană au loc schimbări majore. Președintele Zelenski a mers pe front, în Donețk pentru a-l prezenta pe comandantul forțelor comune. Unele schimbări erau necesare în contextul în care responasbili militari de rang înalt nu au dat pe front de câteva luni bune.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Sunt recunoscător tuturor celor care dau cu adevărat totul pentru a se asigura că regiunea Donețk rămâne pe poziție. Va avea loc o discuție separată la Kiev, în special cu oficialii care trebuie să fie aici și în alte zone din apropierea primei linii, în comunități dificile, unde oamenii au nevoie de soluții imediate. Soluții care pur și simplu nu pot fi văzute de la Kiev. Am fost surprins să aflu că unii oficiali relevanți nu au fost aici de șase luni sau mai mult.

Între timp, a avut loc un schimb de prizonieri de război, intermediat de Emiratele Arabe Unite. Fiecare parte a restituit câte 90 de militari. Ultimul schimb avusese loc la sfârșitul lunii mai după mai bine de 4 luni.

Rusia şi Ucraina au făcut un schimb de câte 90 de prizonieri de război, în urma medierii Emiratelor Arabe Unite

Rusia a anunţat marţi că a schimbat 90 de prizonieri de război ucraineni pe care îi deţinea cu 90 de soldaţi ruşi deţinuţi în Ucraina, în urma medierii Emiratelor Arabe Unite.

The post SUA urmăresc dacă în Ucraina vor ajunge soldați nord-coreeni. Punct de monitorizare a radioactivității din Zaporojie, avariat appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *