Caută
Close this search box.

„Suntem înfometați, lumea a uitat de noi. Cu excepția făinii, nu avem nimic”. În Gaza, 1 kg de ardei costă acum 90 de dolari

În nordul Fâșiei Gaza, unde palestinienii sunt loviți cel mai puternic de foamete, locuitorii spun că supraviețuiesc doar cu pâine din cauza lipsei acute de legume, fructe și carne.

Alimentele care pot fi găsite pe piață sunt vândute la prețuri exorbitante, spun oamenii: un kilogram de ardei verzi, care costau aproximativ un dolar înainte de război, acum este aproape 90 de dolari. Comercianții cer 70 de dolari pe un kilogram de ceapă.

Um Mohammed, mamă a șase copii din orașul Gaza: Suntem înfometați, lumea a uitat de noi. Cu excepția făinii pentru pâine, nu avem nimic altceva, nu avem cu ce să o mâncăm, așa că mâncăm doar pâine.

În postările de pe rețelele de socializare, locuitorii din Gaza îi acuză pe comercianții fără scrupule că exploatează situaţia, cumpărând bunuri la prețuri obișnuite din Israel și îisiordania și vânzându-le cu un adaos uriaș.

Comercianții profită şi de colapsul din poliție.

Sursa The Guardian

The post „Suntem înfometați, lumea a uitat de noi. Cu excepția făinii, nu avem nimic”. În Gaza, 1 kg de ardei costă acum 90 de dolari appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri