Caută
Close this search box.

Ucraina a început „vânătoarea” de recruţi. O lege nouă obligă fiecare bărbat între 25 şi 60 de ani să se înregistreze într-o bază de date

Ucraina a început „vânătoarea” de recruţi. O lege nouă obligă fiecare bărbat între 25 şi 60 de ani să se înregistreze într-o bază de date, pentru a putea fi chemat la arme, însă mulţi se ascund. Echipe de militari patrulează străzile, îi legitimează pe bărbaţi, iar pe unii îi duc direct în centrele de înrolare.

Când Serhi și Tania s-au căsătorit, jumătate dintre invitați nu au venit. Tania înțelege de ce oamenii nu au vrut să riște să vină la nunta ei: tatăl ei a murit pe linia frontului din estul Ucrainei, în octombrie anul trecut.

Tania: Bineînțeles că mi-e frică, nu vreau să se întâmple de două ori în familia mea.

Pentru cei care nu vor să se înroleze, ieșirea în public este adesea prea riscantă. Ofițerii de conscripție au o reputație de temut, pentru că îi scot pe oameni din autobuze și din gări și îi duc direct la centrele de înrolare.

În Odesa, Anatoli și Oleksei fac parte dintr-o echipă de o duzină de ofițeri care caută bărbați care nu s-au înregistrat.

Anatoli, ofiţer de conscripţie: Unii oameni reacționează agresiv față de noi. Alții fug de noi. Acest lucru se întâmplă des. Nu cred că acești oameni au fost bine educați.

Vova nu iese niciodată din casă fără să verifice înainte rețelele de socializare, pentru a afla unde patrulează ofițerii. Iar dacă e nevoit să iasă, o ia cu el pe fata lui de 7 ani.

Vova: Acum nu mai ies deloc afară, decât dacă sunt cu fiica mea, pentru că nu iau oameni care sunt cu copiii lor. Nu sunt bun pentru armată. Nu am ținut niciodată o armă în mână. Nu cred că aș fi util în linia întâi, dar știu că, dacă voi fi recrutat, acolo voi fi trimis.

Vlad lucrează la biroul de recrutare din Odesa. A luptat în unele dintre cele mai aprige bătălii din regiunea Donbas, înainte de a fi rănit grav la cap şi în piept. Are o părere proastă despre cei care evită înrolarea.

Vlad, ofiţer în armata ucraineană: Pe acești oameni care se ascund nu îi consider bărbați. Ce așteaptă?Dacă rămânem fără oameni, inamicul va veni în casele lor. Le vor viola femeile și le vor ucide copiii.

Ucraina se confruntă cu un deficit de soldaţi în războiul cu Federaţia Rusă, iar puterea de la Kiev a le-a interzis bărbaţilor între 17 şi 60 de ani să părăsească ţara.

The post Ucraina a început „vânătoarea” de recruţi. O lege nouă obligă fiecare bărbat între 25 şi 60 de ani să se înregistreze într-o bază de date appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri