Caută
Close this search box.

Un avion israelian a aterizat de urgenţă în Turcia pentru a evacua un pasager bolnav, iar personalul de la sol a refuzat alimentarea 

Unui avion al companiei israeliene El Al, nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Antalya duminică pentru a evacua un pasager bolnav, i-a fost refuzată alimentarea de către personalul turc, a informat transportatorul, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Zborul LY5102, de la Varşovia la Tel Aviv, a fost obligat să plece spre Rodos, Grecia, a declarat compania El Al într-un comunicat.

Lucrătorii locali (din Antalya) au refuzat să alimenteze avionul companiei, chiar dacă aterizarea de urgenţă a fost din motive medicale„, a indicat aceasta.

Surse diplomatice turce au confirmat pentru AFP că aparatul a fost autorizat să efectueze o aterizare de urgenţă, deoarece un pasager de la bord nu se simţea bine.

Combustibilul urma să fie transferat avionului (…) dar, atunci când procedura corespunzătoare era pe cale să fie finalizată, căpitanul a decis singur să plece„, a declarat o sursă diplomatică turcă.

Turcia este una dintre puţinele ţări cu majoritate musulmană care au recunoscut statul evreu. Însă relaţiile dintre cele două state s-au deteriorat de la începutul războiului din Fâşia Gaza, declanşat de atacul Hamas pe teritoriul israelian, la 7 octombrie. Inclusiv zborurile între cele două ţări au fost suspendate.

The post Un avion israelian a aterizat de urgenţă în Turcia pentru a evacua un pasager bolnav, iar personalul de la sol a refuzat alimentarea  appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri