Caută
Close this search box.

Vacanțe cu întârziere. Sute de români, blocați ore întregi pe aeroporturi sau în gări

Înarmaţi-vă cu multă răbdare dacă urmează să plecaţi în vacanţă în perioada următoare. Sunt aşteptate întârzieri tot mai mari şi tot mai dese atât la trenuri, cât şi la avioane. Sunt mai mulţi factori care pun probleme traficului: vremea extremă, starea avioanelor şi a vagoanelor de tren, dar şi personalul insuficient pentru valul de călători din sezonul estival.

Vacanţele încep cu întârziere pentru miile de români care şi-au luat concediu în perioada asta. Duminică dimineaţa, Gara de Nord era ticsită de sute de turişti care aşteptau trenurile de zeci de minute.

Nici pe aeroporturi situaţia nu este diferită. La prânz, erau anunţate, numai pentru plecările de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, 14 zboruri întârziate.

În această situaţie s-au aflat şi turiştii din imagine. Decolarea spre Spania, Palma de Mallorca, a fost amânată cu 2 ore. Aceste situaţii pot da peste cap întreaga vacanţă, mai ales dacă avem escală.

Consultanţii în turism se aşteaptă ca în perioada următoare numărul zborurilor întârziate să crească.

Andra Pașcu – consultant turism: Trebuie să ne înarmăm cu răbdare. Se aşteaptă întârzieri şi la companiile aeriene şi în aeroporturi pentru că personalul nu este pregătit neapărat pentru aceste vârfuri de sezon.

Adrian Voican – vicepreşedinte ANAT: Luaţi zboruri de linie mai degrabă decât zboruri low cost care se anulează mai repede şi la care nu putem să intervenim prea uşor. Apelaţi la agentul de turism. El vă căuta în toate sistemele disponibile orice variantă, orice combinaţie care să puteţi să veniţi acasă.

Nici asigurarea de vacanţă nu ar trebui să lipsească. Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări de călătorie a fost de 45.000 euro, pentru acoperirea cheltuielilor serviciilor medicale de care a avut nevoie un român plecat în vacanţă în străinătate.

The post Vacanțe cu întârziere. Sute de români, blocați ore întregi pe aeroporturi sau în gări appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri