Caută
Close this search box.

Zelenski, la Bruxelles: Fiecare națiune care împărtășește valorile comune ar trebui să facă parte din familia europeană

Volodimir Zelenski a declarat în faţa celor 27 de șefi de stat și de guvern ai UE că este „recunoscător” că Europa a menținut unitatea.

„Lumea a văzut eficiența Europei”, a spus el, mulțumindu-le liderilor pentru deschiderea negocierilor de aderare a Ucrainei. „Aceasta este alegerea istorică a Europei”, a spus el.

Liderul ucrainean a adăugat:

“Sunt convins că fiecare națiune europeană care împărtășește valorile europene comune ar trebui să facă parte din familia europeană. Este adevărat pentru Ucraina, este adevărat pentru Moldova, este adevărat pentru popoarele din Balcani, pentru Georgia – sunt sigur că va veni și momentul Georgiei. Și sunt sigur că vor exista decizii cu privire la Belarus, deoarece este, de asemenea, o națiune europeană care ar trebui să facă parte dintr-o Europă unită în viitor”.

„Sperăm că următorii pași nu vor fi întârziați”, a spus el, subliniind că „Ucraina este pregătită să parcurgă toate etapele necesare”.

During my visit to Brussels for a European Council meeting, I met @eucopresident Charles Michel.

The main topics of our meeting were the start of EU accession negotiations and support for Ukraine.

I thank @CharlesMichel and all EU leaders for supporting Ukraine’s EU accession… pic.twitter.com/LPyaUn0lal

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) June 27, 2024

Presiunea existentă asupra Rusiei „nu este suficientă”, a subliniat el.

Președintele a subliniat, de asemenea, necesitatea de a îndeplini toate promisiunile, menționând finanțarea și logistica. „Cât mai curând posibil”, a îndemnat el.

De asemenea, el a vorbit despre capacitățile de apărare aeriană și a subliniat necesitatea de a proteja Harkovul și alte orașe de bombele ghidate rusești. „Loviturile noastre cu rază lungă de acțiune și apărarea noastră aeriană modernă sunt cheia pentru a opri această teroare”, a spus el.

În ceea ce privește activele rusești înghețate, președintele a declarat că este „recunoscător” pentru decizia Europei de a furniza resurse Ucrainei.

De asemenea, el a cerut consolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei și împiedicarea ridicării sancțiunilor împotriva oligarhilor.

The post Zelenski, la Bruxelles: Fiecare națiune care împărtășește valorile comune ar trebui să facă parte din familia europeană appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri