Caută
Close this search box.

89 de imigranţi ilegali au murit în largul coastelor Mauritaniei. Vaporul plecase din zona frontierei dintre Senegal şi Gambia

Aproximativ 90 de migranţi au murit luni în naufragiul ambarcaţiunii lor în drum spre Europa, au informat joi agenţia oficială de la Nouakchott şi un înalt responsabil mauritanian, scrie AFP.

Alte zeci sunt daţi dispăruţi, potrivit surselor.

„Paza de coastă mauritaniană a găsit cadavrele a 89 de persoane la bordul unei mare vapor tradiţonal de pescuit care s-a răsturnat luni, 1 iulie, pe coastele Oceanului Atlantic”, la patru kilometri de oraşul Ndiago (sud-vestul Mauritaniei), a informat Agenţia mauritaniană de informaţii.

Paza de coastă a salvat nouă persoane, printre care o fetiţă de cinci ani, a transmis aceasta.

Agenţia a citat mărturii ale supravieţuitorilor potrivit cărora vaporul a plecat de la frontiera dintre Senegal şi Gambia cu 170 de pasageri la bord, ceea ce ar ridica la 72 numărul dispăruţilor.

Ambarcaţiunea ar fi urcat aşadar pe coastele Senegalului spre nord şi s-a scufundat când a intrat în apele Mauritaniei.

Un înalt responsabil al administraţiei locale a furnizat AFP informaţii similare sub protecţia anonimatului. Preluare: Agerpres

The post 89 de imigranţi ilegali au murit în largul coastelor Mauritaniei. Vaporul plecase din zona frontierei dintre Senegal şi Gambia appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri