Caută
Close this search box.

Admitere prin examen scris la Academia de Studii Economice din București, pentru prima oară în ultimii 10 ani

Astăzi începe admiterea prin examen la ASE, pentru prima oară în ultimii 10 ani, când candidații au fost evaluați pe baza de dosare. Facultatea de Cibernetică va relua trierea viitorilor studenți prin examen, iar în premieră, Facultatea de Drept va invita tinerii în sălile de testare. Restul facultăților vor rămâne pe sistemul admiterii prin dosare, admitere care a și început.

Examenul scris la Facultatea de Cibernetică, un test grilă format din subiecte la Matematică, a început și durează două ore și jumătate.

E o concurență de 2.753 de candidați pe 1.000 de locuri. Este pentru prima dată, după zece ani, în care Facultatea de Cibernetică de la Academia de Studii Economice din București reintroduce examen scris la admitere. Asta după ce în ultimii zece ani au organizat doar concurs pe baza de dosare.

Decizia de a reveni la examenul scris, susține rectorul Universității, are legătură cu faptul că plecau destul de mulți candidați după primul sau al doilea an de studiu pentru că își dădeau seama că nu sunt pregătiți.

Candidații care vor ocupa un loc la taxă vor plăti 4.500 de lei. La Facultatea de Cibernetică contează 60% media de la Bacalaureat și din liceu. De asemenea, 40% este ponderea din examenul scris.

Tot potrivit rectorului universității, există o inserție a candidaților pe piața muncii de 100%.

Examen scris de admitere va avea loc și la Facultatea de Drept de la Academia de Studii Economice din București. Este un examen în premieră. Sunt 650 de înscriși pe 150 de locuri, așadar 4 candidați pe loc. Taxa este de 4.500 de lei, iar admiterea se face doar în urma examenului scris.

85% dintre cei care termină cursurile Academiei de Studii Economice din București se angajează după primul an de studii, potrivit rectorului.

Scandalul la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism din Capitală continuă. Candidații acuză probleme grave

Scandalul de la admiterea la Universitatea de Arhitectură din Capitală este departe de a se fi încheiat. Tinerii declaraţi admişi iniţial şi care apoi au fost respinşi, dar şi părinţii lor sunt decişi să sesizeze toate instituţiile de control ale statului.

The post Admitere prin examen scris la Academia de Studii Economice din București, pentru prima oară în ultimii 10 ani appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri