Caută
Close this search box.

Armata caută soluții în Turcia pentru forțele navale, structura cu cea mai slabă dotare din armata română

Ministrul român al Apărării a vizitat două șantiere navale mari din Turcia. Analiștii militari cred că ar putea fi un semn că cele două țări ar vrea să colaboreze în domeniul naval. În timp ce Turcia este o mare putere la Marea Neagră, Forțele Navale Române se scaldă în probleme și lipsuri. Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu omologul său turc și a vizitat două șantiere navale militare din Istanbul și Golcuk. Ministrul a fost și la Compania de stat din Turcia care se ocupă de industria de apărare.

Forțele navale sunt structura cu cea mai slabă dotare din armata română. Cele două fregate cumpărate în urma cu două decenii din Marea Britanie nu sunt modernizate nici în prezent.

Analiștii spun că sunt niște hoteluri plutitoare care nu au sisteme moderne de rachete sau de conducere a focului.

Pentru că aceste nave nu au sisteme antiaeriene, România nu le-a putut trimite în Marea Roșie să contracareze atacurile rebelilor houthi.

Cel mai mare insucces al Marinei Militare îl reprezintă însă licitația pentru 4 corvete, în valoare de 1,2 miliarde de euro, licitație care a fost anulată după ani de bâlbâieli, negocieri și procese.

Singurii pași timizi înainte îi reprezintă cumpărarea unor sisteme mobile de rachete anti-navă și a două nave vânătoare de mine la mâna a doua din Marea Britanie, dar dotate cu aparatură de ultima generație.

The post Armata caută soluții în Turcia pentru forțele navale, structura cu cea mai slabă dotare din armata română appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri