Caută
Close this search box.

Autostrada A0 s-ar putea lega de A2, la sfârșitul lunii

Autostrada 0 s-ar putea lega de A2, la sfârșitul lunii

Autostrada 0, aşa cum este numită noua centură a Capitalei, prinde contur din 10 în 10 kilometri. Un tronson care face legătura cu autostrada spre mare în zona de sud a orașului urmează să fie gata la sfârșitul acestei luni. Însă alți 10 kilometri din noua Centură, care sunt deja construiți în zona de nord, nu pot fi folosiți pentru că nu au încă ieșiri spre DN2-E85. Oficialii de la Drumuri vor ca acest neajuns să fie eliminat spre finalul anului.

Lucrările la cei 10 kilometri de autostradă, din zona de sud a Capitalei, parte a lotului „Vidra-Glina”, sunt pe terminate. Muncitorii au început să monteze parapetele. Mai au de instalat panouri fonoabsorbante, pentru reducerea zgomotului, indicatoarele rutiere și să traseze benzile de circulație.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Vom avea lucrarea finalizată la sfârșitul acestei luni, astfel încât legătura cu autostrada A2, cea care merge spre Constanța, să fie terminată.

La celălalt capăt al autostrăzii de centură, pe lotul 3 „Joița-Bragadiru”, care asigura legătura cu A1 „București-Pitești”, lucrările sunt în întârziere.

Pe lotul 3 Joița-Bragadiru, cu o lungime de aproape 18 km, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 66%, potrivit Companiei de Drumuri. Inițial, constructorul grec a dat asigurări că lucrarea va fi gata în luna august. Dar, recent, a avansat un nou termen: luna septembrie.

Oficialii Companiei de Drumuri speră ca Lotul 3 „Joița-Bragadiru” să fie gata măcar până la sfârșitul anului. Abia atunci șoferii vor putea ocoli Capitala prin zona de sud doar pe autostradă, de la A1 la A2. Reprezentații asociațiilor care militează pentru dezvoltarea infrastructurii sunt însă mai puțin optimiști.

Ionuț Ciurea, director executiv, Asociația Pro Infrastructura: În septembrie anul acesta şansele sunt zero. Să nu fie septembrie anul viitor. În acest moment sunt structuri care nu sunt începute.

În aceste condiții nu este clar când vom avea întreaga autostradă de centură a Capitalei, în ciuda optimismului celor responsabili, conform TVRInfo.

Cristian Pistol, director general, CNAIR: În 2026 ar trebui să fie gata. Lucrurile încep să avanseze și pe lotul 1, pe zona de nord, foarte bine.

Ministrul Transporturilor se așteaptă ca până la finalul anului să fie dați în trafic încă 10 km din autostrada A0, în zona de nord. Este vorba despre un segment din  lotul 2 care este construit încă de anul trecut, dar care nu poate fi folosit pentru că nu are prevăzută o ieșire spre DN 2 – E 85. Mai lipsesc doi kilometri de autostradă care fac însă parte din lotul 3. Oficialii de la Drumuri speră să fie gata în noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri