Caută
Close this search box.

Bilanţul victimelor busculadei care a avut loc în timpul unei adunări religioase din nordul Indiei a crescut la 121

Bilanţul victimelor unei busculade care a avut loc marţi în timpul unei adunări religioase din nordul Indiei a crescut la 121, a declarat miercuri un ministru al guvernului statului Uttar Pradesh, citat de agenţia DPA.

Mii de persoane s-au adunat marţi pentru o sesiune de rugăciuni şi o predică, organizată de un guru local într-un cort, lângă o autostradă din districtul Hathras, în statul Uttar Pradesh.

Martorii oculari au relatat că oamenii s-au grăbit brusc să iasă din locul aglomerat la plecarea guru-ului. Mulţi au alunecat şi au căzut de-a lungul unui şanţ plin cu noroi şi apă.

Majoritatea victimelor au murit sufocate sau călcate în picioare, după cum a declarat un reprezentant al administraţiei locale.

Ministrul Educaţiei din Uttar Pradesh, Sandeep Singh, a declarat că 121 de persoane au murit. „Ancheta a început şi oricine este găsit responsabil va fi pedepsit”, a adăugat oficialul.

Printre victime se numără peste 100 de femei şi cel puţin şapte copii.

Poliţia îl caută pe autointitulatul guru, cunoscut drept Bhole Baba, care a organizat evenimentul de marţi.

Anchetatori şi câini de urmă se aflau miercuri pe câmpul noroios unde aproximativ 150.000 de oameni s-au adunat pentru a participa la evenimentul religios, conform canalului de ştiri NDTV. Sandale, papuci, haine şi un biberon puteau fi încă văzute împrăştiate pe jos.

Cel puţin 35 de persoane au primit îngrijiri medicale la spitalele locale pentru răni grave, potrivit unei declaraţii a biroului comisarului pentru asistenţă.

Ministrul-şef al statului Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, a ordonat miercuri o anchetă asupra incidentului, potrivit Reuters.

The post Bilanţul victimelor busculadei care a avut loc în timpul unei adunări religioase din nordul Indiei a crescut la 121 appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri