Caută
Close this search box.

Bombardamente rusești la Harkov. Atacuri cu rachete balistice la Dnipro. Zelenski: Atacurile în Rusia ajută la protejarea ucrainenilor

Moscova încearcă noi tactici pentru a ataca Kievul, potrivit șefului administrație militare a capitalei ucrainene. De asemenea, armata rusă a continuat să bombardeze mari orașe din Ucraina. Cu o săptămână înaintea summitului NATO de la Washington, președintele Volodimir Zelenski a spus că Statele Unite nu sunt încă pregătite să invite acum Ucraina să adere la NATO.

Rusia și-a continuat bombardamentele asupra orașelor ucrainene din apropierea liniei frontului. Una dintre cele mai expuse localități este Harkov, unde un bombardament asupra unei zone rezidențiale a dus la moartea unei persoane și rănirea altor nouă oameni.

Mai multe explozii au avut loc și în orașul Dnipro, iar printre țintele rușilor a fost și un grup școlar. Un elev de 15 ani a fost rănit în atacul cu rachete balistice.

Zelenski afirmă că numărul victimelor din rândul forțelor ruse este de șase ori mai mare decât al Ucrainei

Raportul dintre pierderile de personal militar ucrainean și rus în această etapă a războiului este de unu la șase, a declarat președintele Volodimir Zelensk, într-un interviu acordat publicației The Philadelphia Inquirer, potrivit The Kyiv Independent.

Pe de altă parte, președintele Volodimir Zelenski a justificat atacurile armatei ucrainene în regiunile de graniță din Rusia.

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Loviturile asupra regiunilor de graniţă ruseşti au ajutat la apărarea vieţilor. La fel vor fi deciziile viitoare, deciziile îndrăzneţe pe care trebuie să le luăm, de care avem nevoie şi pe care le discutăm cu partenerii noştri. În săptămânile umătoare vom continua comunicaţiile pentru a realiza deciziile necesare.

Într-un interviu acordat presei americane, Volodimir Zelenski a declarat că Statele Unite nu sunt pregătite să invite Ucraina în NATO, în acest moment. Liderul de la Kiev și-a exprimat speranța că la summitul NATO de la Washington să se transmită un semnal mai clar despre viitoarea aderare a Ucrainei la Alianța Nord Atlantică.

Volodimir Zelenski: SUA nu văd Ucraina în NATO astăzi

Statele Unite nu sunt pregătite să invite Ucraina să se alăture NATO astăzi, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat The Philadelphia Inquirer.

The post Bombardamente rusești la Harkov. Atacuri cu rachete balistice la Dnipro. Zelenski: Atacurile în Rusia ajută la protejarea ucrainenilor appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri