Caută
Close this search box.

Bugetul Ministerului Sănătății, majorat cu 3 miliarde de lei. Boloș: O alocare record. Medicii din ambulatoriu, nemulțumiți de promisiunile primite

Bugetul Ministerului Sănătății va fi majorat cu 3 miliarde lei. Este anunţul făcut de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. El a menţionat că aceste fonduri suplimentare sunt destinate pentru asigurarea neîntreruptă a furnizării materialelor și serviciilor medicale, precum și pentru acoperirea cheltuielilor de personal ale Caselor de Asigurări de Sănătate și ale CNAS. Este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Ministerul Sănătăţii, a mai spus Boloş. Medicii din ambulatorii nu sunt însă mulţumiţi de măsurile luate de guvernanţi.

Medicii spun că modificarea valorii punctului de la 4,5 lei la 5 lei pentru ambulatoriul de specialitate presupune o „cheltuială” de nici 10% din cele 3 miliarde de lei alocate. Aşadar, ei nu exclud reluarea protestelor.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Guvernul a aprobat majorarea bugetului Sănătății cu 3 miliarde de lei. De la 1 octombrie, este prevăzută în această sumă majorarea de la 4,5 lei punctul de servicii din ambulatoriu la 5 lei per punct medical. Este o veste bună pentru serviciile din ambulatorii și pentru ceea ce înseamnă serviciu de sănătate. Este o alocare record de buget. Să nu uităm că am pornit cu 63 de miliarde la începutul acestui an și încă discutăm despre suplimentarea cu 10 miliarde de lei, ceea ce înseamnă servicii de sănătate și cu un buget care ajunge la cifra record de 73 de miliarde.

Nemulțumirile celor care lucrează în ambulatoriile de specialitate continuă. Aceștia susțin că în acest moment creșterea promisă de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, e insuficientă și că o creștere de la 4,5 lei la 5 lei per punct decontat de către CNAS nu acoperă nici inflația și nici celelalte cheltuieli pe care le au cabinetele medicilor din policlinicile de stat.

Din această cauză, continuă protestele în fața Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Vineri dimineață, patronatul medicilor din ambulatorii au anunțat că solicită CNAS o nouă negociere a tarifelor pentru că altfel vor ajunge la situația în care să nu mai poată să trăiască.

Au fost situații legate și de actele adiționale ale contractului cadru. Acte care au fost semnate la începutul acestei săptămâni, pentru că cele intrate în vigoare la începutul lunii martie au expirat la începutul lunii iulie. În acel moment, se discuta despre o posibilă creștere a punctului atât pentru medicii de familie, cât și pentru cei din ambulatoriu și stomatologi, însă de la 1 iulie tarifele au rămas aceleași.

În actele adiționale ale contractului cadru erau trecute tarifele doar pe următoarele trei luni ale anului, cele pentru trimestrul patru nefiind precizate exact, ceea ce a dus la discuții între CNAS, Colegiul Medicilor din România, dar și reprezentanții Medicilor din sistemul de stat.

The post Bugetul Ministerului Sănătății, majorat cu 3 miliarde de lei. Boloș: O alocare record. Medicii din ambulatoriu, nemulțumiți de promisiunile primite appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri