Caută
Close this search box.

CALIFORNIA | O tânără de 24 de ani a devenit prima femeie pilot de F-15 din Garda Națională. Anul trecut, în Forțele Aeriene ale SUA erau puțin peste 100 de femei pilot de avioane de vânătoare

O tânără de 24 de ani din California a devenit prima femeie pilot de supersonic a Gărzii Aerine Naționale din acest stat. Annalisa Sanfilippo a absolvit luna aceasta un curs și devenit pilot de F-15. Anul trecut, în Forțele Aeriene ale SUA erau doar puțin peste 100 de femei pilot de avioane de vânătoare.

În urmă cu mai puțin de două săptămâni, căpitanul Annalisa Sanfilippo a absolvit într-o bază din Oregon cursurile și a devenit pilot de vânătoare. Ea va zbura cu avioane F-15 în California.

Cpt. ANNALISA SANFILIPPO – pilot de F-15: Am studiat meteorologia. Am fost mereu obsedată de cer, de la meteorogolie, la aviaţie. Mi s-a părut interesant, însă nu m-am gândit că ar fi o posibilitate. La colegiu, am avut ocazia să intru în Centrul Regional al Forţelor Aeriene şi am colaborat cu câţiva ofiţeri. Aşa am devenit interesată şi am zis că zborul va fi alegerea.

Annalisa este acum pilot de F-15 într-o mare unitate a Gărzii Aeriene Naționale din statul California. Ea pilotează un puternic aparat de superioritate aeriană, un bimotor de aproximativ 30 de milioane de dolari.

Col. MARCIA COLE – Garda Aeriană Naţională din California: În 1993, Forţele Aeriene ale SUA au avut prima femeie pilot de vânătoare. 31 de ani mai târziu şi unitatea noastră are prima femeie pilot de supersonic.

Anul trecut, Fortele Aeriene ale SUA aveau aproape 11.000 de piloti, dintre care puțin peste 700 erau femei. Doar 103 dintre acestea erau piloți de vânătoare.

The post CALIFORNIA | O tânără de 24 de ani a devenit prima femeie pilot de F-15 din Garda Națională. Anul trecut, în Forțele Aeriene ale SUA erau puțin peste 100 de femei pilot de avioane de vânătoare appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri