Caută
Close this search box.

Camioanele care ies din România prin PTF Giurgiu au de aşteptat 120 de minute, iar autoturismele – 30 de minute

Camioanele care ies din România, prin PTF Giurgiu – Ruse (Bulgaria), au de aşteptat joi 120 de minute la controlul de frontieră, iar autoturismele 30 de minute.

”Ne aflăm în plin sezon de vacanţe astfel încât tot timpul avem un număr mare de mijloace de transport atât autoturisme, cât şi camioane care intră sau ies din România. Traficul prin PTF Giurgiu la turisme se desfăşoară în condiţii normale, pe câte patru artere de control pe sensul de intrare în ţară şi pe trei artere de control pe sensul de ieşire din ţară. Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe câte cinci artere de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, înregistrând timpi ridicaţi de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară. Timpul ridicat de aşteptare este determinat de numărul mare de mijloace de transport prezente pentru tranzit într-un interval scurt de timp”, a declarat joi, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Raluca Stan.

Potrivit acesteia, pe Podul Prieteniei se circulă pe ambele sensuri de mers. Ea a reamintit că, pe parcursul acestei luni, vor începe lucrările de reparaţii pe partea bulgară a podului, ce vor dura aproximativ 730 de zile, iar în perioada reparaţiilor, circulaţia se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, în sistem semaforizat.

Având în vedere că circulaţia prin PTF Giurgiu se va desfăşura cu dificultate, ITPF a menţionat că vor fi luate toate măsurile astfel încât să fie asigurat un trafic fluent prin punctul de trecere. Recomandă totodată participanţilor la traficul transfrontalier să utilizeze toate punctele de trecere deschise în regim internaţional de la graniţa cu Bulgaria.

Astfel, pe raza judeţului Teleorman sunt deschise PTF Zimnicea şi PTF Turnu Măgurele, treceri cu bacul; pe raza judeţului Constanţa sunt deschise: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipniţa şi PTF Dobromir; în Dolj funcţionează trecerea cu bacul de la PTF Bechet şi PTF Calafat, iar pe raza judeţului Călăraşi este deschisă trecerea cu bacul de la PTF Călăraşi.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în prezent, camioanele care ies din România prin PTF Giurgiu au de aşteptat 120 de minute, iar cele care intră în România, 50 de minute.

Pentru autoturisme timpul de aşteptare este de 30 de minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri