Caută
Close this search box.

Caz șocant la Constanța: O fetiță de trei ani, drogată cu canabis

Caz șocant la Constanța. O fetiță în vârstă de trei ani a ajuns la spital sub influență drogurilor. Copila era în stare de somnolență, iar analizele au ieșit pozitive la canabis. Inițial, mama fetiței a spus că ar fi mâncat o prăjitură la un eveniment, dar anchetatorii verifică și alte piste. Micuța a fost externată după 24 de ore, iar poliția și Direcția de Asistență Socială continuă anchetele și vor lua măsurile necesare. Va reamintim că la numărul de urgență 119 pot fi semnalate cazurile de abuz asupra copiilor.

Totul s-a petrecut la sfârșitul lunii trecute: fetiței de trei ani i s-a făcut rău, iar când a ajuns la spitalul județean Constanța medicii au fost șocați de rezultatul analizelor.

Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța: Când a fost adus la spital, copilul prezența stare de somnolență fiind internat pentru ingestie de substanțe necunoscute. În urma testelor a ieșit pozitiv la substanțe interzise, a primit tratament. După 24 de ore starea s-a îmbunătățit și a fost externat în condiții de siguranță.

Mama fetiței este cetățean olandez și a fost deasemenea testată pentru droguri și alcool. Rezultatele au fost negative. Femeia susține că fiica ei ar fi mâncat o prajitură și, cel mai probabil, de acolo au apărut problemele. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța anechtează cazul.

Roxana Onea purt. de cuv. DGASPC Constanța: Din discuțiile cu mama a spus că a participat la deschiderea unui salon cosmetic, iar minor a consumat o prăjitură la candy bar. În cursul zilei de azi a fost echipa la casa familiei, în Agigea, și am făcut verificări. În funcție de concluziile verificărilor vom institui măsurile care se impun.

Intoxicația cu canabis se produce foarte ușor, mai ales în cazul copiilor.

Marius Oprișan, reprezentant Brigada Antidrog Constanța: Este o situație foarte gravă. După cum vedeți, consumul de droguri afectează indirect și celelelate persoane, inclusiv societatea. Aici vorbim de riscurile consumului, inclusiv inhalarea pasivă a canabisului de către minor. Părinții consumă canabis de față cu propriii copii. Este un lucru foarte grav, se mai poate ajunge la intoxicație cu cannabis dacă consumă anumite alimente sau băuturi care conțin cannabis.

În acest caz a fost deschis un dosar penal, iar cercetarea este coordonată de un procuror DIICOT.

Vă reamintim că la numărul de urgență 119 pot fi semnalate cazurile de abuz asupra copiilor.

The post Caz șocant la Constanța: O fetiță de trei ani, drogată cu canabis appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri