Caută
Close this search box.

Cineaştii francezi Benoît Jacquot şi Jacques Doillon, acuzaţi de violenţe sexuale, reţinuţi la Paris

Cineaştii francezi Benoît Jacquot şi Jacques Doillon, acuzaţi de actriţe printre care Judith Godreche de violenţe sexuale, au fost reţinuţi luni de Brigada franceză pentru protecţia minorilor, a aflat AFP din surse apropiate cazului.

Cei doi regizori, care contestă acuzaţiile, au sosit în jurul orei 09:30 (07:30 GMT) la Direcţia regională a poliţiei judiciare (DRPJ) din Paris, însoţiţi de avocatele lor, a constatat un jurnalist AFP.

Benoît Jacquot „va putea în sfârşit să se exprime în faţa justiţiei”, a declarat avocata sa Julia Minkowski, care a denunţat o reţinere „discutabilă” a poliţiei. „Ar fi trebuit decisă o audiere în stare de libertate”, a adăugat ea.

Pentru Marie Dose, avocata lui Jacques Doillon, „niciunul dintre criteriile juridice nu poate justifica această măsură” de reţinere „la 36 de ani” de la evenimentele denunţate de Judith Godreche.

În opinia lui Dose, clientul său „ar fi trebuit să fie audiat în cadrul unei audieri libere, având în vedere vechimea faptelor, prescrierea acestora de mai bine de două decenii şi inevitabila clasare fără urmări care va închide această anchetă”, a adăugat ea într-un comunicat.

La începutul lunii februarie, Godreche, în vârstă de 52 de ani, a declanşat o nouă furtună în mişcarea franceză #MeToo, acuzându-i succesiv pe Benoît Jacquot de violuri şi apoi pe Jacques Doillon de agresiune sexuală, şi depunând plângere.

Ancheta Parchetului din Paris priveşte infracţiuni de viol asupra unei minore sub 15 ani de către o persoană cu autoritate, violenţe comise în concubinaj şi agresiune sexuală asupra unei minore de peste 15 ani.

Jacquot şi Godreche – născută în martie 1972 – şi-au început relaţia în primăvara anului 1986. Au trăit împreună în mod deschis, cumpărând chiar un apartament în Paris, până la despărţirea lor în 1992.

Descriind relaţia, Godreche a folosit cuvinte precum „control ” şi „perversiune”.

Alte două actriţe au depus plângeri împotriva lui Jacquot: Julia Roy pentru agresiune sexuală; Isild Le Besco, la sfârşitul lunii mai, pentru violuri asupra unei minore de peste 15 ani şi violuri, care ar fi fost comise între 1998 şi 2007.

The post Cineaştii francezi Benoît Jacquot şi Jacques Doillon, acuzaţi de violenţe sexuale, reţinuţi la Paris appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri