Caută
Close this search box.

Daghestanul interzice temporar niqabul după atacurile contra unor biserici şi sinagogi

Daghestan, republică cu majoritate musulmană din Caucazul rus, a interzis miercuri temporar purtarea niqabului din motive de securitate, după atacuri recente contra unor biserici şi sinagogi, transmite AFP.

Acest văl integral ce lasă descoperiţi doar ochii este ”interzis temporar până la eliminarea ameninţărilor existente”, a declarat muftiatul – cea mai înaltă instanţă religioasă musulmană – din Daghestan, într-un mesaj video difuzat pe canalul său de Telegram.

Muftiatul a justificat această interdicţie din republica cu circa 3 milioane de locuitori printr-o ”ameninţare pentru securitatea populaţiei” menţionată de ministerul daghestanez însărcinat cu naţionalitatea şi religia.

În 23 iunie, mai mulţi indivizi au atacat simultan două biserici ortodoxe şi două sinagogi, precum şi un punct de control al poliţiei în Daghestan, în circumstanţe rămase încă neclare.

Atacurile, care nu au fost revendicate, s-au soldat cu 22 de morţi, în majoritate poliţişti. Anchetatorii au afirmat la finalul lunii iunie că printre victime se află şi un preot ortodox. Preluare: Agerpres

The post Daghestanul interzice temporar niqabul după atacurile contra unor biserici şi sinagogi appeared first on tvrinfo.ro.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri