Caută
Close this search box.

Desființare de posturi în instituțiile centrale: 455 de execuţie şi 236 de conducere, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, joi, că la nivelul instituţiilor centrale reorganizate au fost desfiinţate 455 de posturi de execuţie şi 236 de posturi de conducere, iar din cele 486 de instituţii aflate în subordinea sau în coordonarea ministerelor au finalizat procesul de reorganizare 360 de instituţii.

„Am comunicat în precedenta şedinţă de guvern faptul că toate ministerele s-au încadrat în termenul de 30 iunie pentru a-şi anunţa planul de reorganizare, conform Legii 296/2023. Acest plan de reorganizare continuă la nivelul instituţiilor şi autorităţilor din subordinea ministerelor”, a precizat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că, în şedinţa de joi, au fost aprobate planurile de reorganizare pentru următoarele instituţii: Inspecţia Muncii, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casa Naţională de Pensii Publice, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Agenţia Română de Cooperare Tehnologică şi Industrială pentru Securitate şi Apărare, Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor şi Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Potrivit datelor valabile la 3 iulie 2024, toate ministerele au parcurs procesul de reorganizare, exceptând Ministerul Afacerilor Interne care are nevoie, deşi are planul aprobat la nivel cu guvernamental, şi de avizul CSAT, care va fi luat cu proxima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, iar Ministerul Apărării este exceptat de la acest proces din considerente specifice ale activităţii sale.

„Aşadar, la nivelul instituţiilor centrale reorganizate au fost desfiinţate 455 de posturi de execuţie şi 236 de posturi de conducere, iar din cele 486 de instituţii aflate în subordinea sau în coordonarea acestor ministere au finalizat procesul de reorganizare 360 de instituţii, plus cele de astăzi pe care le-am enumerat mai devreme”, a precizat Constantin.

The post Desființare de posturi în instituțiile centrale: 455 de execuţie şi 236 de conducere, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin appeared first on tvrinfo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri